Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Anonym Facebook-bruker nominerte kvinner til «lett å ligge med»-pris


15. februar 2018
Sist oppdatert: 15. februar 2018

Kvinnelige studenter blir først nominert, før det plukkes ut vinnere. Det er usikkert hvor mange som har fått meldinger.

Det har kommet inn tre varsler om seksuell trakassering på Norges Handelshøyskole (NHH) i kjølvannet av metoo-kampanjen, ifølge rektoratet på NHH. To av disse har blitt omtalt før.

Det tredje varselet dreier seg som en anonym Facebook-konto kalt «NHH-premien», som har sendt meldinger til minst én student i januar.

Meldingene er blitt sendt i runder. I den første runden nomineres en jente som «lett å ligge med». Senere kommer det melding hvor jenter, navngitt med fornavn og initialer, blir foreslått som «vinnere».

Linda Nøstbakken, prorektor ved NHH, sier hun fikk se noen av disse meldingene, men presiserer at andre meldinger måtte bli gjengitt av varsleren, siden de ikke er tilgjengelige på Facebook lengre. De forsvant etter å ha blitt rapportert som støtende spam.

Ikke kommet flere meldinger

Ifølge Nøstbakken mistenker rektoratet at det har blitt sendt flere meldinger, men de kan ikke bekrefte noe.

– Vi har hørt at det har gått rykter om at andre har fått meldinger, men vi har ikke noe konkret. Vi prøvde dessuten selv å spore opp andre navn som ble nevnt i meldingene, ved å gå gjennom studentlistene våre, dog uten hell, sier Nøstbakken.

Linda Nøstbakken (foto: NHH)
Linda Nøstbakken (foto: NHH)

Umiddelbart etter at varslet kom, tok skolens ledelse opp saken med studentforeningen for å høre om de visst noe, og for å spre informasjon om at dette ikke var greit.

– Jeg prøvde også å legge ut en melding på Jodel, under en kommentar der NHH-premien ble diskutert, der jeg ba folk som visste noe om å ta kontakt med meg på e-post. Ingen tok kontakt, men jeg håper de rette personene kanskje så at vi var på saken og tok dette alvorlig, sier hun.

– Så vidt jeg vet, har det ikke kommet flere meldinger etter at vi fikk varsel om dette.

Sier hvem som helst kan stå bak

Nøstbakken sier det ikke nødvendigvis er en NHH-student som står bak kontoen.

– Vi aner ikke hvem som står bak. Det kan være hvem som helst.

– Hva synes NHH om at noe slikt eksisterer?

– Vi synes det er ekstremt uheldig. Ingen skal måtte oppleve slikt, hverken blant våre studenter eller ellers, avslutter Nøstbakken.

Alle metoo-saker i K7 Bulletin behandles av Eivind Langdal. Har du tips til denne saken, eller lignende saker? Send en mail til el@k7bulletin.no.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram