Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Årets forelesere og studentassistent fra BED5

Bronsesvampen og prisen som årets studentsassistent ble delt ut under den tradisjonsrike 17. mai-frokosten på NHH. Marit Gladhaug (t.v.), Trond Bjørnenak (midten) og Anita Meidell (t.h.) Foto: Jiancheng Gu, Foto NHHS.
Bronsesvampen og prisen som årets studentsassistent ble delt ut under den tradisjonsrike 17. mai-frokosten på NHH. Marit Gladhaug (t.v.), Trond Bjørnenak (midten) og Anita Meidell (t.h.) Foto: Jiancheng Gu, Foto NHHS.
21. mai 2019
Sist oppdatert: 21. mai 2019

Trond Bjørnenak og Anita Meidell fikk semesterets Bronsesvamp, mens Marit Gladhaug ble årets studentassistent på NHH.

– Det var veldig overraskende. Jeg ble skikkelig rørt og glad da jeg fikk vite det, sier førsteamanuensis Anita Meidell når K7 Bulletin møter henne.

Sammen med Bjørnenak foreleste hun i BED5 – Økonomisystemer og styring på bachelornivå på NHH dette semesteret.

Bronsesvampen er studentenes foreleserpris på bachelornivå på NHH. Prisen deles ut hvert semester av Studentutvalget til forelesere som i studentens øyne har gjort en ekstraordinær god innsats i undervisningen.

Det er første gang Meidell mottar Bronsesvampen. Hun har forelest på NHH siden 2017 og forteller at det å få utmerkelser fra studentene oppleves som veldig viktig blant foreleserne.

– Det er en snakkis mellom instituttene hvem som får flest priser, forteller Meidell.

Førsteamanuensis Anita Meidell var svært fornøyd med å motta Bronsesvampen for første gang. Foto: Henrik Eikefjord, Foto NHHS.

Fjerde gang for Bjørnenak

Kollega Trond Bjørnenak er på reise når Bulle tar kontakt, men gleder seg stort over å ha mottatt prisen for fjerde gang.

– Det er ekstra stas å motta den sammen med noen, forteller professor Bjørnenak over telefon.

– Det blir mer og mer teamarbeid i akademia, og det tror jeg vi har klart å utnytte bra i BED5.

Bjørnenak vil også rette en stor takk til studentassistentene i kurset.

– Det er vidunderlig å ha så gode studentassistenter. Vi flyter nok litt på at vi får støtte fra dem.

Skal skrive lærebok

Meidell forteller at de to foreleserne trives godt i lag og opplever at de utfyller hverandre godt.

– Jeg har ambisjoner om å skrive lærebok sammen med Trond, men jeg kan ikke love når den kommer, sier Meidell.

Bjørnenak kan på sin side avsløre at de jobber med å få deler av boken ferdig til neste vår, slik at det kan få testet den ut på studentene.

Professor og foreleser i BED5, Trond Bjørnenak. Foto: NHH.

– Elsker å være studentassistent

Fjerdekullist Marit Gladhaug var selv studentassistent i BED5. Hun mottok prisen som årets studentassistent under 17. mai-frokosten på NHH. Beskjeden om prisen fikk hun en uke før.

– Det var helt ubeskrivelig – jeg ble så glad og rørt. At det er studentene selv som har stemt meg frem gjør det enda større for meg, sier Gladhaug.

– Jeg elsker å være studentassistent, så jeg er utrolig takknemlig for prisen. Nå føler jeg at jeg må gi enda mer tilbake til studentene.

Gladhaug var spesielt fornøyd med at nominasjonene understrek at hun ikke bare var faglig flink, men også hadde en «varme» som gjorde at studentene ikke var redde for å stille «dumme» spørsmål.

– Mest givende jobben

Gladhaug fungerte studentassistent i nevnte BED5 og BED3 – Investering og Finans dette semesteret, og har brukt rundt 25 timer per måned på forberedelser i hvert fag. Tidligere har hun også vært innom SOL1 – Psykologi og ledelse og MET2 – Statistikk.

– Å jobbe som studentassistent er den mest givende jobben jeg har hatt, forteller Gladhaug.

– Det har betydd veldig mye for meg å kunne bruke det jeg kan til å gjøre en forskjell i andres liv. Gjennom jobben har jeg kommet i kontakt med utrolig mange flinke studenter.

Forkurs i matte for fjerde gang

Til tross for at Gladhaug kun har ett år igjen av graden på NHH, er hun ikke ferdig som studentassistent av den grunn. I august skal hun lede forkurset i matte for de nye førstekullistene på NHH.

– Dette blir fjerde gang jeg skal holde det kurset. Jeg skal også ha BED1 på høsten for tredje gang. Jeg synes det er veldig givende å følge utviklingen til studentene.

Neste vår skal Gladhaug igjen være studentassistent i BED3 og BED5, da i kombinasjon med masterskriving.

Nominasjonene av foreleserne

«Nominasjonene for faget BED5 – Økonomissystemer og -styring trekker frem Anita Meidell og Trond Bjørnenak sin evne til å engasjere, samt deres kunnskap og entusiasme for kurset sitt. Det trekkes også frem at begge to bruker dagsaktuelle og relevante eksempler. Samlet gir nominasjonene inntrykk av at det er et generelt høyt nivå på deres ferdigheter som forelesere».

Les også:

Leserinnlegg: Ode til det gamle Esel

Den kontroversielle Kamelen

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram