Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

For andre år på rad brytes KS-blokken – enkeltkandidat vant frem

Kandidatene under valgutspørring.
Kandidatene under valgutspørring.
Kandidatene under valgutspørring onsdag.
15. oktober 2021
Sist oppdatert: 24. mars 2022

Amund Hannevik fikk over 50 prosent av stemmene i konkurranse mot Origo-blokken sin informasjonsansvarlig Ragnild Tiller. – Det var litt skummelt å stille alene, men samtidig fikk jeg utrolig mye støtte, sier Hannevik etter seieren. 

Fredag ettermiddag ble resultatene fra høstvalget i NHHS offentliggjort.

For andre år rad fikk en Kjernestyret-blokk konkurranse fra en enkeltkandidat – som også gikk seirende ut. Kjernestyret(KS) står ansvarlig for den daglige driften av NHHS.

Amund Hannevik stilte som informasjonsansvarlig for NHHS og fikk 449 stemmer mot Ragnild Tiller sine 218 stemmer, mens 184 stemmer var blanke. Hannevik fikk dermed 52,76 prosent av stemmene.

–Jeg er veldig glad for å ha vunnet. Det var litt skummelt å stille alene, men samtidig fikk jeg utrolig mye støtte. Gleder meg til å jobbe med resten av Origo. Også vil jeg takke Ragnild for kampen. Hun er en utrolig dyktig kandidat, og ikke minst en herlig person, sier Hannevik til K7 Bulletin.

Påtroppende informasjonsansvarlig i KS Amund Hannevik.

Blokk-kandidaten Ragnild Tiller unner Hannevik seieren.

– Jeg unner ham det veldig, han er kjempegod. Det kommer til å bli veldig bra, sier Ragnild Tiller til K7 Bulletin.

Kjernestyret-blokken Origo sin leder Stijn van Oorschot ble valgt med en oppslutning på 65 prosent. 

Lederen ønsker Amund Hannevik velkommen til styret til tross for at han ikke var en del av blokken:

– Som økonomer lærer man tidlig at konkurranse er gunstig for forbrukeren i de fleste tilfeller. Ved valg synes jeg også at det er positivt, da det gir studentforeningen mulighet til å velge den kandidaten de synest passer best til stillingen! Denne gangen vant den individuelle kandidaten fram, og jeg har klokketro på at Amund kommer til å gjøre en kjempejobb som Informasjonsansvarlig. Resten av styret ser fram til å ta fatt i arbeidet sammen med han, og Amund vil selvsagt bli integrert i teamet med en gang, sier Stijn van Oorschot til K7 Bulletin. 

Vant med èn stemme 

Andre organisasjoner i NHHS fikk også nytt styre under årets høstvalg.

I valget av kommunikasjonsansvarlig for MEBA, de internasjonale studentenes ved NHH sin interesseorganisasjon, ble det en seier med knappest mulig margin. Leopold Reinisch vant med én stemme mot Marcus Makrgren, med 140 stemmer mot 139 stemmer, mens 572 stemmer var blanke.

Symp-blokken Insymption med leder Aleksander Stabell Eriksen (4. kull) ble valgt som nytt styre til SYMP23, og MalawGI, under leder av Aksjonsuken Hedvig Kiil Bøhmer (1. kull), ble valgt til styret i NHH Aid. Hytteutvalget får nytt styre fra blokken Kram de la Kram, med Hermund Rokne Altenau (1. kull) i spissen.

Fire stillinger i NU-styret er valgt, deriblant stillingen som leder, som går til June Blydt Paulsen.

Valgdeltakelsen stupe

Årets høstvalg hadde en valgoppslutning på 23,8 prosent mot fjorårets 44,68 prosent. Under fjorårets valg var det stor spenning knyttet til hvem som vant ledervervet, hvilket også kan ha økt oppslutningen mer enn normalt.

Ragnild Tiller er ansvarlig redaktør for K7 Bulletin, men har ikke redaktøransvar for denne saken. 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram