Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Stine Stolpestad blir ny leder i NHHS – vant valget som enkeltkandidat

Stine Stolpestad blir leder i Kjernestyret i NHHS.
Stine Stolpestad blir leder i Kjernestyret i NHHS.
Fredag ettermiddag kom resultatene fra høstvalget i NHHS. Her fra høstvalget i 2014. Foto: Dominique Farag, Foto NHHS.
23. oktober 2020
Sist oppdatert: 25. oktober 2020

Stine Stolpestad fikk nesten 60 prosent av stemmene i konkurranse mot Fram-blokken sin leder Ingrid Bjørlo Nygaard. – Jeg er helt målløs, sier vinneren.

Fredag ettermiddag ble resultatene fra høstvalget i NHHS offentliggjort. For første gang på mange år var det konkurranse på stillingen som leder i Kjernestyret (KS), som står for den daglig driften av studentforeningen.

Fram-blokken som stilte til KS sammen måtte se at sin lederkandidat gikk tapende ut mot Stine Stolpestad – som stilte alene uten blokk – i kampen om ledervervet.

Nygaard fikk 376 stemmer mot Stolpestad sine 871 stemmer, mens 235 stemmer var blanke. Stolpestad fikk dermed 59 prosent av stemmene.

– Jeg er helt målløs, sier Stolpestad når K7 Bulletin tar kontakt.

– Jeg hadde så lyst på det her – jeg hadde lyst til å vise at det gikk an. Jeg trodde ikke at det skulle gå min vei, fortsetter Stolpestad.

Stine Stolpestad. Foto: Privat.

Som nyvalgt KS-leder vil hun måtte samarbeide med resten Fram-blokken som ville fylle de andre vervene i KS.

Hvordan skal du samarbeide med Fram-blokken?

Det viktigste nå tenker jeg er at vi får pratet godt sammen de neste dagene, at vi får ut alle tanker, alle følelser og alt det som har skjedd gjennom valgkampen for å få samarbeidet om det som er viktig. Jeg har utrolig lyst til å få til et godt samarbeid. Jeg håper de har lyst å samarbeide med meg, sier Stolpestad.

Tar oppgjør med personhets

Gratulerer til Stine med seieren. Det er selvfølgelig trist å ikke få samarbeide med en gjeng jeg har blitt så glad i, men jeg håper at Stine tar godt vare på dem, sier Nygaard når K7 Bulletin slår på tråden. 

Like i forkant av at valgresultatet ble klart, skrev Fram-blokken et leserinnlegg om hvordan valget har vært. Der tar de et kraftig oppgjør med personangrep og uthenging av lederkandidaten deres på den anonyme sosiale medier-appen Jodel.

Strid i forkant av valget

Stolpestad sin seier skjer i etterkant av en skarp debatt i studentforeningen rundt ulike tolkninger av et vedtak fra fem år tilbake. Striden har stått rundt hva som ville skje dersom mer enn én blokk stiller til valg og minst én ikke er fulltallig. Ifølge en presisering fra Profileringsutvalget blir det da konkurranse på hver stilling. Dette gjorde det mulig for Stolpestad å stille til vervet som leder i Kjernestyret alene.

Årets høstvalg hadde en valgoppslutning på 44,68 prosent.

Les mer om valg-debatten i NHHS:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram