Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Dette tjente NHH-professorene i 2022

NHH-professorer er blant de mest ettertraktede i Norge, og de lønnes deretter. Så mye tjente de i fjor.
FORELESNING: Kurset måtte byttet auditoriet til Aud A på grunn av den store interessen. FOTO: Haldor Åsheim, Foto NHHS.
FORELESNING: Kurset måtte byttet auditoriet til Aud A på grunn av den store interessen. FOTO: Haldor Åsheim, Foto NHHS.
Helge Thorbjørsen opplevde størst økning i inntekter sammenlignet med i fjor. (Foto: Foto NHHS)
8. desember 2023
Sist oppdatert: 8. desember 2023

Hver desember publiseres skattelistene. Her kan en søke opp hvor mye andre har tjent i løpet av 2022. Det er store sprik blant de ansatte, men vi kan nok uansett slå fast at de fleste på har til salt i grøten. Kanskje får du lyst på en karriere innen akademia etter å ha lest dette?

Kinserdal forsvarer toppen av tronen

I likhet med i 2021, er det Finn Kinserdal som er den store lønnsvinneren, med en lønn på drøye 4,8 millioner kroner. Han er instituttleder for regnskap og revisjon og driver sitt eget konsultenfirma «Finn Kinserdal AS» ved siden av jobben på NHH. Dette gjelder flere andre forelesere også ved at de tar andre eksterne oppdrag, styreverv, skriver bøker eller liknende. Det er altså ikke bare lønn fra NHH som slår ut på skattelistene til de ansatte.

Helge Thorbjørnsen gjør et markant hopp i forhold til i fjor og har økt sin inntekt med en million kroner, til snaue 2,6 millioner kroner. Dette skyldes antagelig at hans bok Tallskalle har blitt solgt internasjonalt og utgitt av forlag i blant annet USA, Storbritannia, Tyskland og Asia, opplyser han i en mail til K7 Bulletin.

Thøgersen vinner handelshøyskole-duellen

Rektor Øystein Thøgersen håvet inn 1,7 millioner kroner i fjor, noe som er samme nivå som årene før. Han vinner dermed handelshøyskole-duellen mot den ferske BI-rektoren Karen Spens, som i 2022 står oppført med en inntekt på rett under millionen. Han tjener også mer enn UiB-rektor Margareth Hagen som i 2022 tjente 1,6 millioner.

BED3-duoen Øystein Gjerde og Frode Sættem står oppført med en inntekt på henholdsvis 3,7 millioner kroner og 3,1 millioner. De høye beløpene skyldes delvis andre sidesysler utenom jobben på NHH.

Prorektor Stig Tenold danker ut sjefen med knappe 25 000 kroner. Han har også plassert midler, men har gjort det i lokalt næringsliv og står oppført som aksjonær i Dr. Wiesner, men dette gjør trolig ikke store utslag i hans inntekt på 1,7 millioner.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram