Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Hvilken masterprofil bør du velge?


21. april 2017
Sist oppdatert: 3. april 2019

NHHs tredjekullister har hatt masterdag. Vi vet hvilke profil som passer deg, basert på din personlighet!

Samfunnsøkonomi: Det er ikke det at privat sektor skremmer deg, altså. Det er bare det at en trygg jobb i det offentlige hvor du er ferdig klokka 4 (halv 3 på fredager, så du kan rekke hytta) virker så utrolig forlokkende. At du ikke tjener så jævlig mye har ingenting å si, for penger bryr du deg da ikke om (selv om du er økonom). Dessuten synes du vekst i konsumprisindeksen faktisk er et interessant tema å diskutere.

MMR: Du starter dagen med å synce klokken til Greenwich Mean Time, før du dusjer i nøyaktig 2 minutter og 37 sekunder. Du blir varm i genseren når balansen går opp, og får utslett av skrivefeil. Trygghet verdsetter du mer enn Kanye verdsetter Kanye (på en god dag). Du skal jobbe i en av de «fire store», og ikke bare fordi alle andre gjør det.

Økonomisk styring: Du er dame. Garantert. Utrolig mange kvinner søker denne profilen, muligens fordi man lærer detaljstyring og kontroll. Selv damer som sier de ikke skal gå denne profilen, ender opp med å gå denne profilen.

Energi: Gjør lesesalen deg sliten? Vil du heller sitte og lese i en skog, langt borte fra urbant bråk og forurensning? Da er du en Energi-student, og tar fag som hjelper deg å bekjempe global oppvarming og biler! Du har jo allerede innsett at dine sympatier til Miljøpartiet de Grønne gjør deg til en outsider på Høyre-infiserte NHH, så du tenkte: «Hvorfor ikke gå all out?»

Strategi og ledelse: Du valgte NHH fordi du hadde gode karakterer, men har ingen interesse for verken økonomi eller matematikk. Du klarte å komme deg gjennom tre år på bachelor fordi du ikke turte å innrømme dette. Denne profilen er den belønningen du fortjener, for her slipper du tall og andre nerdete interesser. I stedet lærer du å bli sjef. I dress og slips. Eventuelt pants suit.

Skatteøkonomi: Du er liberalist, og alle klassekameratene dine er det også. Denne profilen ble opprettet for å hjelpe økonomer å forstå skatt, men er blitt et tilholdssted for de som mener det er tyveri. Når du skal ut i jobb, er det med et formål: å sørge for at bedriften du er ansatt i bidrar så lite som mulig til det offentlige, akkurat som din gudinne, Ayn Rand.

Markedsføring: Når reklamepausen kommer på TV skrur du opp lyden. Du så «Mad Men» og har villedet deg selv til å tro at du er en mastergrad fra å bli Don Draper (egentlig er du Peter Campbell). Ikke bare forsto du markedsføringsfaget på bachelor, men du likte det så godt at du kontet det, bare for moro skyld. Faktisk ga du pensumboka til familien i julegave (selv har du den på lydbånd).

Økonomisk analyse: Et mattestykke er ikke et mattestykke før du har brukt to timer på det og revet ut nok hårstrå til å lage en parykk. Enig? Da har du sannsynligvis valgt økonomisk analyse, eller kommer til å gjøre det. Her er «fritid» et banneord, og forskjellen på å være «dropout» og det å mangle doktorgrad er null. De som tar dette deltar i kollokviegrupper hvor det å gå hjem fra salen før solnedgang straffes med piskeslag og repriser av «Two and a Half Men».

Finans: Du er typen som får spørsmål om å kjøre over en hund og svarer: «Hva får jeg for det?» På innsiden av rumpa har du tatovert et dollartegn. Du har samme negative syn på regulering av banker som du har på regulering av tennene. Til og med pysjamasen din har hest på brystet. Du har også overbevist deg selv at det å flytte papir faktisk er verdiskaping, selv om du ikke har de verbale evnene til å formulere hvorfor. Er du mannlig ekstern masterstudent, er denne profilen obligatorisk.

International business: Ingen tar dette.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram