Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

I høst skal NHH-studenter kunne studere på én av Bergens kaier

Men det er ikke bare på Bontelabo det blir nye studiefasiliteter for studentene ved Norges Handelshøyskole (NHH).  

Det er ikke så mange av de ansatte som nyter lunsjen sin i disse lokalene. Foto: Aksel Lindberg
6. september 2022
Sist oppdatert: 6. september 2022

Da økonomistudentene returnerte til semesterstart på NHH i midten av august, var flere av høyskolens områder avlukket. I kantinen i nybygget pågår det arbeid. Bibliotekets andre etasje er sanert og klar for nye konstellasjoner.

– 60 nye plasser

Eivind Drange, fungerende avdelingsleder på eiendomsavdelingen, forteller at arbeidet i nybygget skal ende i en ny personalkantine. Ifølge ham fungerer ikke området ved kantinen i gamlebygget som personalkantine.

– Vi opplever at mange ansatte spiser lunsjen sin på arbeidsværelset. Ved å lage en ny personalkantine der Sammen serverer mat, håper vi at vi får et samlingssted for skolens ansatte, forklarer Drange.

Personalkantinen innebærer at området for studentene blir noe mindre enn tidligere. Drange påpeker at personalkantinen kun vil være reservert for ansatte frem til klokken 13.

– Etter den tid er området åpent for alle. Ved å flytte personalkantinen, frigjør vi også areal ved kantinen i gamlebygget. Dette område vil bli til nye lesesalsplasser. Vi estimerer cirka 60 nye plasser, sier han.

Slik så det ut da K7 Bulletin fikk være med på befaring av området som skal bli ny personalkantine. Foto: Aksel Lindberg

Biblioteket

Siden semesterstart har bibliotekets andre etasje vært stengt for studenter. Da K7 Bulletin var på befaring, var etasjen helt sanert.

– Her skal det komme det nye undervisningsfasiliteter der det vil være tilrettelagt for interaktiv læring. Det vil bli omtrent 250 plasser fordelt på bord med plass til seks stykker, forklarer Drange.

Ifølge ham vil det komme 75 flere plasser når etasjen står klar, i forhold til tidligere. Den delen av biblioteket vil naturligvis være tilgjengelig for alle studenter når det ikke er undervisning der.

Ellers er det også utplassert møbler i området ved speilsalen. Her estimerer Drange at cirka 40 studenter kan jobbe sammen. 

Her kommer det nye undervisningsarealer. Foto: Aksel Lindberg

NHH på Bontelabo?

Ja, det blir en realitet, går alt etter planen. Det er en kjent sak at når det drar seg til mot eksamensperiode i oktober og november, fylles lesesalene opp. Øystein Thøgersen, rektor på NHH, har tidligere uttalt at de jobber i en tretrinnsstrategi for å løse floken med mangel på lesesalsplasser.

Ett trinn av denne strategien var ifølge Thøgersen å se seg om andre steder etter leseplasser.

Nå sier Drange at de jobber med å få i stand lokaler på Bontelabo ved Skutevikstorget for å bøte på plassmangelen i Øyjorden.

– Der skal det være plass til 200 studenter. Tilbudet er først og fremst ment som en kapasitetsøkning. Vi forventer at stedet vil stå klart 3. oktober, forteller han.  

I dette byggets andre etasje bak det hvite rekkverket skal det komme 200 nye leseplasser forbeholdt NHH-studenter. Foto: Aksel Lindberg

– Har den plassen vi har

I flere år har det vært en pågående debatt om antallet leseplasser på NHH. Drange mener problemstillingen er høyst relevant. Løsningene tror han ligger i å gjøre omrokkeringer på området.

– Vi har den plassen vi har, i hvert fall på kort sikt. Da må vi finne løsninger på området vi har. Ved å lage en ny personalkantine, får vi inn flere lesesalsplasser, sier Drange.  

Han legger til at de er fornøyde med denne type løsninger, og han tror det er i disse banene man må tenke for å løse plassutfordringen. Drange sier følgende om videre utbygging av campus:

– NHH eier tomt på sørsiden ned mot Jægerbakken, men en eventuell utbygging der vil være en lang prosess.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram