Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Kristoffer Bakke er ny styreleder i Sammen


28. januar 2019
Sist oppdatert: 30. januar 2019

NHH-student Kristoffer Bakke (24) tiltrådte som styreleder i Sammen over nyttår. Vi tok en prat med Bakke for å høre hva som blir viktige satsningsområder for studentsamskipnaden fremover.

Den gjengse student har kanskje et ambivalent forhold til Sammen og deres tilbud av kantinemat, studentboliger og treningssentre. Det færre vet er at det er en student som er styreleder over samskipnaden med en omsetning på godt over en halv milliard kroner.

For første gang på flere år er det en NHH-student som har overtatt styreledervervet: Kristoffer Bakke.

– Det er en stor organisasjon med mye å sette seg inn i, sier den nye styrelederen til K7 Bulletin.

Erfaring fra studentpolitikken

Bakke har bakgrunn fra politikken og Unge Høyre. Han har vært kommunestyrerepresentant i hjemkommunen Rauma og var eksternansvarlig i Kjernestyret i NHHS i fjor. Nå ser han frem til å starte å jobbe med de store utfordringene i Sammen.

– Tiden fremover vil bli brukt på å fortsette å sette meg inn i organisasjonen, bli kjent med rutinene og menneskene, sier Bakke.

Erfaring fra tiden som studentpolitiker trekker Bakke frem som avgjørende for valget om å bli Sammen sin nye styreleder.

– Etter å ha vært i studentpolitikken i noen år har jeg kjent på en maktesløshet over hvor liten påvirkning man har på vedtak som fattes. I min nye rolle som styreleder i Sammen vil jeg ha stor påvirkning på studentene sin hverdag.

EGET KONTOR: Sammen-styrelederen holder til på Studentsenteret. (FOTO: Emilie Pemzec, Foto NHHS)

Vil bli fremtidig ordfører i Rauma

Til tross for et stort engasjementet i både lokal- og studentpolitikken, ser Bakke på styreledervervet i Sammen som en glidende overgang ut av politikken.

– Jeg har alltid tenkt på at når jeg blir 36 år da skal jeg være ordfører i Rauma kommune, men ikke hatt noen plan om å begynne i toppolitikken.

– Nå har jeg finspisset en politikerkarriere ubevisst gjennom valg jeg har tatt. Jeg tenker at dette var halmstrået jeg trengte før jeg faktisk endte opp i politikken. Men man kan aldri si aldri, forteller den ferske styrelederen.

Ønsker utbygging av Lehmkuhl-hallen

En av fanesakene Bakke ønsker å fremme som styreleder i Sammen er å bedre treningstilbudet for studentene. Over 90 prosent av studentene i Bergen har et Sammen-treningssenter som førstevalg, hvilket legger stort press på sentrene. For å bøte på dette problemet kan Bakke nå fortelle at Sammen blant annet ønsker å utvide kapasiteten i Lehmkuhlhallen ved NHH.

– Vi har allerede utarbeidet skisse og vi ønsker veldig gjerne å utvide slik at det endelig blir god nok kapasitet der.

– Når bybanen kommer vil NHH sannsynligvis miste parkeringsplassene sine. De er derfor veldig i stuss om hvor de skal legge disse.

Ifølge Bakke, ligger ballen nå hos NHH som må ta initiativ videre.

LES OGSÅ:

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram