Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Ledelsen tar tak, ikke slipp det

Skjermdump fra NHH med Audun
Skjermdump fra NHH med Audun
17. september 2018
Sist oppdatert: 18. september 2018

Siden Sander Eilertsen satte startskuddet for diskusjonen om hvordan man ønsker å ha det på NHH, har det blitt iverksatt en betydelig oppvask internt. Både ledelsen og studentforeningen har hatt storfokus på å forbedre kulturen. Helt ut til interessegruppene og idrettslagene har det forgrenet seg tiltak og oppmerksomhet for å bedre miljøet på skolen. Såklart ikke for alle, men for mange.

Under fadderuken ble det eksempelvis innført obligatorisk oppmøte på morgenen for å lette trykket på nattlige aktiviteter. Prorektorene Therese Sverdup og Linda Nøstbakken var synlige på mystoryen på NHH-snapchatkanalen, der de gikk i refleksvester i sentrum på kvelden i fadderuken og passet på de ferske studentene. Nylig har ledelsen, i samarbeid med studenter, også kommet frem til trivselsreglene «Slik vil vi ha det på NHH». Der er det kommet ni teser med tilhørende underpunkter som stadfester hvordan studenter og ansatte skal opptre på NHH.

Det er gledelig å se at det blir satt stor fokus på en så viktig problemstilling, og det er gledelig at det virker som at så mange har tatt til seg at det trengs forbedring. Såklart er det flere endringer som kan gjøres, og enda flere kan aktivt gjøre tiltak, men det har vært en god start. Særlig fortjener NHH og ledelsen skryt for måten de aktivt har gått inn for å være synlige. At Nøstbakken og Sverdrup filmer seg sammen på toalettet for å promotere de nye trivselsreglene er lite stivt og viser at de ikke er redde for å bli skitne på hendene (det er  snakk om jentedoen i gamlebygget her...) for å fremme budskapet sitt. Det er ikke gitt at et rektorat vil gjøre.

Nå er det viktig at trykket ikke lettes for å bedre miljøet på skolen. Bevisstgjørelsen og tiltakene som så langt er blitt innført er en start. For å skape en langvarig endring som setter spor kan man ikke sette punktum nå. Det er enkelt å lage en liste med punkter over hvordan man vil ha det på NHH, det kan man klare på en times tid. Det er jobben for å realisere dem som tar tid og er vanskelig – og det er den som starter nå.

Les også: Sander Eilertsen: Lavtrykk og jevnt skydekke

Les også: Traff publikums hjerter i Aulaen

Les også: NHH Aid-sjef: – Ideelt med auksjon uten alkohol

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram