Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Leserinnlegg: – Det kan fort føles ut som at alle andre blir med på alt de søker

Ingrid Stolt-Nielsen Foto: Kristian Sweeney / Foto NHHS
Ingrid Stolt-Nielsen Foto: Kristian Sweeney / Foto NHHS

Endelig er vi tilbake til et nytt skoleår. Som alltid, starter vi året med en eneste stor fest i førstekullsuken. Alle er med. Allerede før det første støvkornet fra førstekullsuken har lagt seg, begynner den overveldende rekrutteringsuken. Det virker som at du i løpet av tre dager skal forstå NHHS og få et overblikk over alle gruppene, samtidig som du må finne ut hvilke deler av foreningen du ønsker å bruke de neste årene på.

Så begynner opptakene. Plutselig kan det føles som om ikke alle er med lenger.

Som informasjonsansvarlig i Kjernestyret arbeider jeg for å motvirke denne følelsen gjennom informasjonsdeling og synliggjøring av mulighetene som finnes. Alle er velkommen i Norges Handelshøyskoles Studentforening!

Les også:  NHH bestilte rapport om bruk av videofilming - går mot anbefalingen

Man drar fra opptak til opptak, og de fleste opplever avslag. Som ny student er ikke dette enkelt. Det kan fort føles ut som at alle andre blir med på alt de søker. Dette er ikke tilfellet, fordi det er helt vanlig (og helt greit) å få avslag. De fleste gruppene i foreningen har kapasitetsbegrensninger for å kunne driftes på en bærekraftig måte.

Det er ofte flere søkere enn plasser, og hvem som kommer med kan ofte være noe preget av tilfeldigheter. Som femtekullist har jeg fortsatt til gode å møte noen som har kommet med på alle gruppene de har søkt, meg selv inkludert. 

Les også: Leserinnlegg: Jeg tror det er på tide å si det vi alle tenker

Det finnes over 130 ulike grupper i NHHS. Med så mange grupper er bredden av aktiviteter ekstremt stor. For å nevne noen kan man arrangere konserter, føre regnskap, drive med studentpolitikk, synge i kor, arrangere konferanser, spille fotball eller jobbe for studentdemokratiet. Når gruppene er så varierte kan det også være vanskelig å finne ut hva som passer deg. Det kan derfor være naturlig å søke de første gruppene du hører om, men husk at det også finnes mange andre grupper du kan engasjere deg i. Forskjellige grupper promoterer seg i ulik grad, og antall søkere gjenspeiles ofte i dette. 

Vi har også flere grupper i NHHS uten kapasitetsbegrensning. Disse er åpne for alle. Liker du å bevege deg? Bli med på de ukentlige treningene med NHHI Active eller Stafettkomiteen. Om du liker deg best på fjellet eller i friluft er det bare å slenge seg med på tur med Lurken Skilag. Lar du deg engasjere av miljø? Bli med i NHHS Green team for å hjelpe NHH med å bli grønnere. Ønsker du mer faglig input er kanskje finansgruppen noe for deg. 

Les også: Leserinnlegg: NHH glemmer seg selv blant ambisjonene

Finner du ikke noe du føler passer deg, er det både spennende og enkelt å starte noe nytt! Hvert år blir det etablert nye grupper, og vi ønsker alltid flere velkommen. For å opprette en ny interessegruppe i NHHS må søknaden godkjennes av Kjernestyret. En mal for utforming av søknaden finnes på nettsidene våre. Nye grupper holder også en kort presentasjon på Foreningsmøtet, slik at studentforeningen får bli kjent med gruppen. Foreningsmøtet er det øverste beslutningsorganet i NHHS, hvor alle studenter ved NHH har tale- og stemmerett.  

Jeg sitter i dag som informasjonsansvarlig i Kjernestyret, og bruker nok altfor mye tid på studentforeningen. Men, jeg har ikke alltid vært aktiv i NHHS. I starten av tiden min på NHH holdt jeg meg for det meste unna. I retrospekt var dette mye grunnet at jeg ikke helt visste hvordan jeg skulle finne veien. Hvor passet jeg inn? Jeg hadde lyst til å søke et underutvalg, men turte ikke i tilfelle jeg fikk avslag. Det var jo sikkert andre søkere som var flinkere enn meg? Jeg søkte ikke en kjellergruppe fordi jeg trodde jeg måtte være best til å synge. Det eneste jeg synes jeg hadde nok erfaring med var idrett, så jeg dro på opptak. Jeg kom ikke med. Kanskje NHHS ikke var noe for meg? 

Les også: Leserinnlegg: Stoler ledelsen så lite på studentenes intensjoner med studiene?

Dette trodde jeg helt til jeg ble med i UKEN som fUKENsjonær. Såvidt jeg husker kom jeg heller ikke her med på noen av de tre stillingene jeg søkte, men jeg ble tilbudt en annen stilling. Jeg svarte ja umiddelbart, og har ikke sett meg tilbake siden. Det var her mitt NHHS-eventyr begynte. I arbeidet med UKEN 16 åpnet jeg øynene for det fantastiske engasjementet og samholdet i NHHS. Jeg ble senere med i andre grupper og prosjekter, og til slutt stilte jeg til Kjernestyret. Jeg har ikke angret ett sekund, og synes selv jeg er ekstremt heldig som har fått oppleve alt jeg har gjort gjennom studentforeningen. Min studietid har så lang vært de desidert beste årene av livet mitt, og det takker jeg NHHS for. 

Alle fortjener en bra studietid. Hva som ligger i en bra studietid kan variere fra student til student. Om det innebærer arbeid med NHHS fra morgen til kveld eller noe helt annet er opp til den enkelte. Det jeg vet er at foreningen vår ikke blir bedre enn de studentene som engasjerer seg i den. Vi ønsker at alle skal vite at de er velkommen til å ta del i Norges beste studentforening! 

Vi i Kjernestyret er alltid glade for å bli kontaktet med spørsmål eller forslag. Om du som leser dette lurer på noe eller har en idé, ikke nøl med å kontakte meg på info@nhhs.no.

Vil du også skrive leserinnlegg? Send mail til red@k7bulletin.no

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram