Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Lettelse i koronatiltakene. NHH og UiB åpner for fysisk undervisning igjen.


NHH åpner for fysisk undervisning. Foto: Varde Solutions
14. januar 2022
Sist oppdatert: 21. mars 2022

Torsdag kveld har regjeringen gjort lettelser i smitteverntiltakene. 

– Vi ønsker virkelig at studenter kommer tilbake på campus. Når de er her, ber vi dem om å følge alle gjeldende regler. Dette gjelder bruk av munnbind innendørs når man ikke kan holde avstand i gangene, og å holde seg hjemme ved sykdom.

Dette sier prorektor for utdanning ved NHH Stig Tenold til K7 Bulletin fredag ettermiddag, etter et møte med kunnskapsministeren og de andre utdanningsinstitusjonene. På NHH, så vel som andre høyskoler og universiteter, kan vi regne med mer fysisk undervisning fremover.

– Vi skal være så åpne som vi kan være. 

 

Stig Tenold er prorektor for utdanning ved NHH. Foto: NHH

Alle foreleserne oppfordres til å holde fysisk undervisning dersom dette lar seg gjennomføre, med de gjeldende kapasitetsbegrensningene. Man vil kunne ta i bruk annethvert sete, og for å ikke overskride antall studenter tilstede vil man bruke samme system som tidligere, der studenter må melde seg på forelesninger. Tenold opplyser at noen forelesere går over til fysisk undervisning allerede neste uke, mens andre vil trenge litt lengre tid på å omstille seg. Noen holder seg digitalt en stund fremover.

– Spørsmålet er hvor lang er en meter? Dersom vi skulle tolket meteren strengt, kunne vi bare ha brukt hvert 6. sete. Etter møtet med kunnskapsministeren tidligere i dag har vi endelig fått avklart at vi vil få fritak for meteren under forelesning og kan ta i bruk hvert andre sete. Meteren vil fortsatt gjelde når man ikke sitter på plassene sine. 

Når det gjelder eksamenene ved NHH, opplyser Tenold at de har bestemt seg.

– Både undervisere og studenter kan omstille seg raskt ved en eventuell endring. Dette så vi i vinter da vi på kort varsel måtte endre eksamensform. Dette semesteret vil vi arbeide med hjemmeeksamen som utgangspunkt, men med noen skoleeksamener. Dersom situasjonen endrer seg, vil også eksamensformen kunne endre seg.

Ingen endring på lesesal

Et felt det foreløpig ikke skjer endringer, er begrensningen rundt bruken av lesesal. På regjeringens pressekonferanse ble det opplyst at avstandskravet fortsatt gjelder. 

– Avstandskravet er ikke opphevet, så vi beholder begrensningen med annenhver lesesalsplass, skriver Heggernes på SMS.  

Pinar Heggernes er UiBs prorektor for utdanning og digitalisering. Foto: Eivind Senneset, UiB

–  Myndighetene har hørt på rådene 

Torsdag kveld opplyser Heggernes til K7 Bulletin at de fremover vil legge til rette for mer fysisk undervisning. Ettersom det åpnes opp for opptil 200 studenter i forelesningssal, og 30 studenter i mindre grupper, vil studentene ved UiB fremover ha mulighet til undervisning på campus i større grad.

– Dette er mer enn hva vi håpte på, og det er vi veldig fornøyd med. Myndighetene har hørt på kravene og rådene fra studiestedene. I morgen skal vi ha et møte med Kunnskapsdepartementet. Deretter legger vi frem nye anbefalinger for undervisningen så snart det er klart, sier Heggernes. 

Som K7 Bulletin meldte onsdag 12. januar, er situasjonen rundt eksamensform fortsatt ikke oppklart. Heggernes sier at UiB fremdeles er avventende til å ta en endelig beslutning, men at de nye reglene gir håp. Hun trekker frem planen som ligger i bunn, er fysiske eksamener mot slutten av semesteret, mens eksamener i de nærmeste månedene vil bli hjemmeeksamener.   

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram