Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Nå skal NHHere kunne lese på Bontelabo: – Mye har endret seg

– Vi er helt klare på at lokalene på Bontelabo er øremerket studering etter studentenes ønsker, sier Stig Tenold, prorektor for utdanning. 

Prorektor for utdanning Stig Tenold i de nye lokalene på Bontelabo. Foto: (Halvor Grøstad/Foto NHHS)
30. september 2022
Sist oppdatert: 9. oktober 2022

Mandag 3. oktober åpner Norges Handelshøyskole (NHH) dørene sine for studenter på Bontelabo. Kaien ligger nært sentrum. Nærmeste busstopp er nettopp Bontelabo, cirka fire minutter med buss fra Festplassen. Her skal opp til 200 studenter kunne studere. 

– Vi er veldig glad for å kunne tilby studentene våre en studieplass nærmere sentrum. En større del av vår studentmasse bor jo i sentrum og sentrumsnære områder, sier Eivind Drange, fungerende avdelingsleder på NHHs eiendomsavdeling. 

Eivind Drange er fornøyd med å kunne tilby NHH-studentene studieplass nærmere sentrum. Foto: (Halvor Grøstad/Foto NHHS)

Mye har endret seg 

Drange sier til K7 Bulletin at ekstra lesekapasitet har vært etterspurt over lengre tid. Det har også vært på rektors agenda. Tidligere har han opplyst at en del av deres strategi har vært å finne studielokaler i nærheten av NHH. 

– Mye har endret seg. Pedagogikken går jo i retning av mer interaktiv og gruppebasert læring. Da er det behov for områder som fasiliterer dette behovet, sier Drange. 

Når alt er på plass, vil det være 200 plasser, opplyser han. Av dette vil 36 plasser være lesesalsplasser:

– På mandag vil det «bare» være 150 plasser tilgjengelig. Det er fordi vi prioriterer å åpne opp selv om alt ikke er ferdigstilt. Det vil ikke gå veldig lang tid før det er plass til 200. 

Perfekt for gruppearbeid?

Det tror Stig Tenold, prorektor for utdanning på NHH. 

– Hva kan vel være bedre for en kollokviegruppe som bor i sentrum enn å jobbe her, spør han retorisk. 

I lokalene på Bontelabo er det tilrettelagt for gruppearbeid. Foto: (Halvor Grøstad/Foto NHHS)

I tillegg til å øke total kapasitet for NHH-studenter, så er han glad for at områder som er tilrettelagt for gruppeområder. Tenold håper disse lokalene løser opp flaskehalsen rundt plass til gruppearbeid. 

– Så det er ikke aktuelt å bruke dette området til organisert undervisning eller som eksamenslokale? 

– Nei, det kan jeg forsikre deg og de andre studentene om at vi ikke har planer om. Det kan nok komme forespørsler om dette, men vi er helt klare på at lokalene på Bontelabo er øremerket studering etter studentenes ønsker, svarer Tenold. 

Drange legger til at heller ikke NHHS vil få mulighet til å disponere disse områdene. 

For øvrig betaler NHH årlig husleie på 2 660 000 kroner pr. 2022. For det får NHH-studentene 952 kvadratmeter til rådighet.

Plass: Den evigvarende problemstillingen

Høyskolelokalene i Øyjorden har de siste årene kommet til å huse stadig flere økonomistudenter. Opptakene siden våren 2020 har vært mer tallrike enn tidligere.

Her skal NHH-studentene kunne studere fra og med førstkommende mandag. Foto: (Halvor Grøstad/Foto NHHS)

– På kort sikt er det vanskelig å få mer plass på NHH i Øyjorden. Under utredningene i forkant reisingen av Nybygget fikk vi vite Høyblokken kan ikke bygges høyere. Nybygget er heller ikke dimensjonert for én etasje til, forklarer Drange. 

Han legger til at det var en tabbe å ikke dimensjonere bygget for ytterligere påbygg, slik han ser det. 

– Men dette handlet jo om å spare penger i konstruksjonen. 

Statsbygg svarer

Hege Njaa Aschim, kommunikasjonsdirektør i Statsbygg, forteller at man først og fremst blir enige med dem som skal inn i bygget om hva man sammen skal bygge. 

– Det hender vi legger inn en opsjon i oppdraget på å bygge flere etasjer. Men det ble ikke gjort i dette tilfellet, utdyper hun. 

Aschim forklarer at det kan være flere årsaker til at dette ikke skjedde: 

– Det kan være byggtekniske årsaker eller at det ikke ble målt som et behov, men jeg har ikke spesifikk informasjon om dette per nå. Så er det klart at dette med bevilgninger også er viktig.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram