Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Nei, bachelormiddag er ikke for alle

Årets bachelormiddag er rett rundt hjørnet. Men bare halvparten av de inviterte får lov til å komme?

Foto: Foto NHHS/privat
2. mai 2024
Sist oppdatert: 9. mai 2024

«Alle i tredjekull er invitert», sa de.

«Save the date», sa de.

Slik starter en av de mange frustrerte jodelene som har dukket opp etter at bachelormiddagen ble utsolgt i Orbi tirsdag 30. april. 

Manglende informasjon

Den 30. mai arrangeres den høytidelige bachelormiddagen for årets tredjekullister på Hotel Terminus i regi av en komité, støttet med midler fra Kjernestyret.  

Alle tredjekullister ble invitert gjennom Facebookgruppen «Vi som begynner på NHH høsten 2021». Vi fikk informasjon om når billettene skulle slippes til festlighetene: tirsdag 30. april klokken 12.00.

Ingen steder, ikke i en eneste beskjed på Facebook (eller i Orbi) stod det at det kun var 250 plasser, på et kull med drøyt 400 elever.  

Får ikke komme på egen bachelormiddag

Så sitter jeg der, tirsdag ettermiddag for å kjøpe billett, og innser at det er utsolgt. Det er ikke plass til meg på min egen bachelormiddag.

Og som om det ikke var frustrerende nok, forstår jeg etter hvert at mange av de jeg kjenner på mitt kull i studentforeningen, var klare over at det kun var 250 plasser og at det ville bli utsolgt raskt.

Hadde jeg bare vært venn med «de riktige menneskene», ville jeg vært informert og hatt billett. Og dette ergrer jeg meg over. For det er feil at ikke alle som har lyst får være med på sin egen bacheloravslutning.

«Det finnes ikke lokaler med plass til alle»

Jeg vet at det er frivillige i studentorganisasjonen som står bak arrangementet. Jeg vet at disse har lagt inn en enorm innsats og brukt masse tid på å lage en flott bachelormiddag for de som fikk billett. Jeg ønsker ikke å snakke ned dette arbeidet, men måten man har lagt opp til at ikke alle får være med.

Jeg har snakket med en som forsvarte den åpenbare ekskluderingen med at «det ikke finnes noe fint lokale i Bergen med plass til alle».

Og hvis det er tilfellet, da burde man rett og slett ikke arrangere bachelormiddag.

På BI, arrangeres «graduationseremonien» etter bachelor i regi av skolen, mens studentforeningen BISO, fikser en «bachelor-fest» der de har booket et utested med plass til alle.

Min oppfordring til Kjernestyret og arrangører

Skal man på død og liv ha en bachelormiddag der det ikke er plass til alle, skal man i det minste gi tydelig beskjed om dette, slik at vi alle konkurrerer om billett på samme informasjonsgrunnlag.

Jeg tolket invitasjonen på Facebook som at jeg ville få billett om jeg ønsket det. Derfor bestilte flybillett hjem til Oslo 1. juni slik at jeg kunne være med på festen. Og derfor sitter jeg nå og føler meg lurt.

Jeg forstår at det er for sent å avlyse middagen for de som har fått billett.

Jeg skulle gjerne bedt om at dere, som BISO, booker et utested og lager en etterfest som alle er invitert til. Men skal jeg være helt ærlig, ville jeg ikke ønsket å dra på den. Jeg har ikke lyst til å dukke opp etter at de andre har spist middag og hatt en hyggelig kveld sammen som jeg ikke fikk være med på. Jeg har ikke lyst til å gå inn der som en del av røkla.

Det er allerede mange som tror og mener NHHS er en ekskluderende organisasjon – ønsker man ikke å motbevise dette heller enn å understreke poenget?

Til neste gang: finnes det ikke noe middagslokale med plass til alle, så dropp middagen. Book et sted der det er plass og lag en fest som alle kan være med på.  

Kjernestyret og arrangører,

La dette blir det siste året noen ikke får komme på sin egen bacheloravslutning.

Les tilsvaret fra arrangøren her

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram