Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH tilbyr igjen Norges mest populære studium

2 073 søkere har Norges Handelshøyskole som førstevalg, ifølge tall fra Samordna opptak.

NHH er for tredje året på rad Norges mest populære studievalg. Foto: Varde Solutions
27. april 2022
Sist oppdatert: 27. april 2022

Det ble tidligere i år klart at NHH skulle tilby 500 studieplasser fra og med høsten 2022. Dette var en nedgang på 70 plasser fra 2020 og 2021. Per studieplass er det 4,1 førstevalgssøkere.

Prorektor Stig Tenold er begeistret over søkertallene.

– De gode søkertallene viser at vi fortsatt kan velge fra øverste hylle, og at vi på NHH lager noe som folk vil ha. Dette betyr derimot ikke at vi ikke skal fortsette å utvikle oss, og dette er ingen sovepute.

Eksperter har i flere år advart mot å studere til å bli siviløkonom. Hvorfor tror du at NHH opplever så gode søkertall?

– Det å ha en økonomisk-administrativ utdanning fra NHH er noe annet enn å ha det fra andre norske institusjoner. Merkevaren til NHH står sterkt.

Han sier videre at fleksibiliteten i det de tilbyr, og den brede kunnskapsbasen man erverver som student på NHH er attraktiv. I tillegg til at studiet og miljøet er viktig-

–Vi har og en kompakt campus som ligger litt utenfor verdens fineste by, og det er et godt utgangspunkt for søkere.

Prorektor for utdanning Stig Tenold er fornøyd med søkertallene. Foto: NHH

– Det er gøy å se at NHH nok en gang er det mest populære studiet blant søkere. Vi i NHHS gleder oss til å ta i mot de nye studentene til høsten! Jeg og Studentutvalget håper på et fortsatt godt samarbeid med ledelsen for å øke kvaliteten på studiet, slik at både nye og gamle studenter får den utdanningskvaliteten de fortjener, skriver Fagpolitisk ansvarlig i Kjernestyret Ingrid Heimark i en e-post til K7 Bulletin.

Fagpolitisk ansvarlig i Kjernestyret Ingrid Heimark gleder seg til å ta imot nye studenter til høsten. Foto: (Halvor Grøstad/Foto NHHS)

– Vi vektlegger alltid å være faglig oppdaterte, og arbeidsmarkedet for NHHs siviløkonomer er svært sterkt år etter år, sier rektor Øystein Thøgersen til NHH Bulletin.

Totalt har 4 655 søkere totalt søkt opptak ved NHH, som også i 2020 og 2021 var Norges mest populære studiested. Rundt 42 prosent av søkerne er kvinner.

Rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen er på henholdsvis andre- og tredjeplass med 1 748 og 1 727 førstevalgssøkere. Industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU i Trondheim er på 7. plass med 1 075 førstevalgssøkere.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram