Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHH-student blir stortingskandidat i 2025

Høsten 2025 er det tid for nok et stortingsvalg, og det vil bli mulighet for å se flere nye fjes i Norges nasjonalforsamling. Blant de som vil ha mulighet for å bli valgt inn på Stortinget, er NHH-studenten Sondre Hillestad (H).

NHH-studenten Sondre Hillestad er i dag rådgiver i byrådet i Bergen. Foto: Vestland Unge Høyre
3. mai 2024
Sist oppdatert: 3. mai 2024

Hillestad har fått den lukrative rollen som Vestland Unge Høyre sin ungdomskandidat i Hordalands valgkrets. 20-åringen vil dermed få muligheten til å bli en av tidenes yngste kandidater til å innta Stortinget.

Det er Vestland Høyre som til syvende og sist bestemmer hvem som står på stortingslisten. Likevel er det fast tradisjon at Unge Høyres kandidat ender på en av de øverste ti plassene.

– Kjempe for mer personlig frihet

Hillestad kombinerer i dag NHH-studiene sine med jobb som politisk rådgiver i Bergen Byråd, og har mye rutine i ungdomspolitikken. Han ble valgt til leder av Hordaland Unge Høyre i en alder av 17, og har dette vervet til den dag i dag, etter at foreningen ble sammenslått til Vestland Unge Høyre i oktober 2023. Han kom også på en sterk andreplass i Unge Høyres elitekurs i 2022.

– Jeg er både stolt og ydmyk over å ha fått tilliten til å være Vestland Unge Høyres ungdomskandidat i Hordaland valgkrets. Det er en stor og litt skummel oppgave, men jeg gleder meg til å jobbe frem mot nominasjonsmøtet i november og ikke minst valgdagen september 2025, forteller Hillestad til Bulle.

– Hvilken plass jeg eventuelt lander på gjenstår å se, men jeg lover i hvert fall å være en kandidat som ikke er redd for å si hva jeg mener. Mens litt for mange politikere er komfortable med status quo, er jeg klar for å kjempe for mer personlig frihet og økonomisk bærekraft, fortsetter han.

Fortsatt motivert til å bli siviløkonom

Når Bulle spør Hillestad om hvordan en mulig plass på Stortinget vil påvirke studiene, er han klar på at han uansett har lyst til å bli siviløkonom en dag.

– Dersom jeg blir valgt på Stortinget må jeg nok sette studiene på siden. Men jeg har lovet meg selv å fullføre studiet på et eller annet tidspunkt, så jeg kommer i så fall tilbake! 

Om alt går etter planen for Hillestad og Høyre i 2025, vil det altså bli muligheter for at fremtidige kull på NHH vil sitte sammen med en tidligere stortingsrepresentant i Aud Max.

Relaterte innlegg

Kahoot-vinneren

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram