Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Ny krisepakke vil kompensere for studentene

Regjeringens forslag til studentkrisepakke skal nå opp til behandling i Stortinget. Foto: Andreas Haldorsen
Regjeringens forslag til studentkrisepakke skal nå opp til behandling i Stortinget. Foto: Andreas Haldorsen
31. mars 2020
Sist oppdatert: 31. mars 2020

Stortinget har den 31. mars vedtatt en ny krisepakke på en milliard, til studenter med inntektsbortfall.

I en pressmelding kommenterer Marte Øien, leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), på denne pakken.

NSO leder Marte Øien (Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold )

–Dette vedtaket viser at Stortinget og regjeringen anerkjenner at studenter er i en vanskelig situasjon og tar denne situasjonen på alvor. Det er et stort steg i riktig retning, sier hun.

Den nye krisepakken vil medføre at studenter som har mistet sin inntekt vil få muligheten til å ta opp et lån fra Lånekassen på kr 26 000 totalt. Stipendandelen i dette lånet vil være på 30-40 prosent.

­–Vi er glade for at Stortinget har lyttet til våre innspill om at arbeidstakere som også er studenter, må få bedre støtteordninger i denne situasjonen, enn de har i dag, meddeler Øien videre.

NSO er dog klar på at om situasjonen skulle vedvare, anser de det som nødvendig at Stortinget og regjeringen kommer med ytterligere tiltak for studentene.

­–Men vi håper at dette ikke blir tilfellet. Nå ønsker vi at alle norske arbeidstakere, enten de er studenter eller ikke, kommer tilbake i jobb så raskt det er forsvarlig, sier Øien avslutningsvis.

Les også:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram