Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Ny rektor vil samle NHH


11. mars 2013
Sist oppdatert: 19. mars 2013
K7 Bulletin var tilstede da valgkomiteens anbefaling ble offentliggjort.

Les også: Stiller krav til rektorkandidatene.

Har du visst lenge hvilken vei det gikk?

– Vel, siden midten av forrige uke har jeg hatt en rimelig god anelse.

Vi må ta en klisjé. Hva føler du nå?

– He-he, det er morsomt du spurte. Jeg er veldig glad for å bli innstilt, men samtidig kjenner jeg på ansvaret. Det er en stor oppgave å ta fatt på. Jeg føler jeg har god støtte blant de ansatte, mens hos studentene har det vært litt skepsis.

Det tror jeg har å gjøre med at jeg ikke har hatt bachelorkurs de senere årene, og derfor ikke er så godt kjent. Det er noe jeg forstår. Jeg vil bruke tiden nå på å snakke med studentene, og være tilgjengelig for dialog. I dag tidlig hadde jeg møte med medlemmer av kjernestyret, og jeg syns vi har fått en god tone.


Hos studentene har det vært litt skepsis. Det er noe jeg forstår.

Frøystein Gjesdal, rektorkandidat

For meg er det viktig å være samlende for hele høyskolen.

Du har vært åpenhjertig i kritikken av direktør Ole Hope. Hvordan tror du det vil bli å samarbeide med ham – og ikke minst løse konflikten?

– Jeg er optimist! Jeg og Hope har hatt gode samtaler, og vi kjenner hverandre godt. Nå må vi sette oss ned og finne et felles utgangspunkt. Med nytt rektorat og det arbeidet som Haaland nå har satt i gang, tror jeg vi er på god vei til å legge konflikten bak oss. Det viktige fremover blir å diskutere hvordan vi faktisk skal utvikle høyskolen videre.

Ja, det er kjernestyrets første visjon. Hvordan vil du gjøre det?

– Først og fremst ved å anerkjenne at de gode løsningene som oftest oppstår nede i organisasjonen. Blant dem som forsker og underviser, leder institutter og programmer, og ikke minst blant studentene.

Som rektor vil det derfor være viktig for meg å ha god kontaktflate med hele organisasjonen, og legge til rette for gode initiativer.

Noe jeg for eksempel vil ta tak i, er hvordan veiledningen av masteroppgaver fungerer. Vi må finne bedre løsninger for å matche interesserte veiledere med de tema studentene faktisk vil skrive om.

Du har selv internasjonal bakgrunn. Hvordan svarer du på utfordringen om å gi NHH en mer internasjonal profil?

– Med Christensen, som har sin doktorgrad fra USA og tidligere har ledet den internasjonale satsingen, og Whittaker, som er professor i interkulturell kommunikasjon, tror jeg vi har fått det mest internasjonalt anlagte rektoratet på lenge.

Jeg er enig med kjernestyret i at internasjonal rekruttering har vært utrolig verdifullt for høyskolen. Vi bør absolutt ha flere fag på engelsk – og ikke minst vil jeg utfordre flere studenter til å skrive masteroppgaven sin på dette språket. Internasjonale veiledere åpner spennende muligheter.

Blir det student-utspørring?

– Absolutt! Kjernestyret har invitert meg og rektorteamet til å komme på foreningsmøte, og det gleder vi oss til.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram