Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Nye Lehmkuhl – bedret hallsituasjon for NHHI


Slik skal Nye Lehmkuhl etter planen se ut. Illustrasjon: Sammen
20. februar 2022
Sist oppdatert: 21. mars 2022

Utbyggingen av Nye Lehmkuhl er godt i gang. Oppgraderingene står i kø. 

Som K7 Bulletin har skrevet tidligere, skal Nye Lehmkuhl ha forbedret kapasitet og treningsforhold. Treningsarealet skal bli tre ganger så stort, det kommer nye saler og belysningen blir bedre. 

Apparatfokusert område

– Styrkerommet vi har i dag kommer til å bli et mer apparat-fokusert område. Her skal vi få inn noen nye styrkeapparater, samt noen maskiner for cardio. Det nye styrkerommet kommer blant annet til å bestå av flere frivekter, benker og racks (stativ for knebøy, journ.anm). Langs vinduene kommer tredemøllene til å stå, forteller avdelingsleder ved Lehmkuhl, Olav Handeland.

Olav Handeland, avdelingsleder ved Lehmkuhl. Foto: Privat

I tillegg kommer det to nye gruppesaler, en stor og en mindre. Dette åpner for flere gruppetimer i regi av Sammen. I tillegg vil salene også være til disposisjon for NHHI. Hallansvarlig i NHHI, Hans Christian Beisland, er glad for det. 

– Vi har sprengt kapasitet når det kommer til hall. NHHI har fått 500 nye medlemmer og to nye åpne lag som bruker hall. Den store gruppesalen kan blant annet Cheerleading og ro-lag bruke som treningslokale. I tillegg er det et bordtennislag i opprettelsesfasen som vil få bruk for salen. Dette vil i stor grad forbedre kapasiteten i NHHI, sier han.

Studentene i fokus

Handeland understreker at det er studentenes ønsker som er i fokus for utbyggingen. 

– I planleggingen av utbyggingen er det studentenes ønsker som har vært retningsgivende. Derfor har vi valgt å kutte bort apparater som ikke blir brukt for å frigjøre kapasitet til andre ting, og kjøpe inn nytt utstyr i henhold til ønsker. Videre skal vi forlenge åpningstidene. Hallkapasiteten skulle vi gjerne ha økt, men det er det ikke plass til, forteller han.

Lehmkulhallen i dag. Foto: Jonatan Nesse/K7 Bulletin

På tross av at det ikke blir en ny hall forteller Olav at den nåværende hallen vil bli forbedret.

– Planen er å pusse opp hallen. Vi skal sette inn nytt lys i taket, som blir en stor forbedring. Veggene skal også bli ordnet. I tillegg har vi kjøpt en ny gulvvaskemaskin. Dette vil gjøre renholdet mer effektivt, og vi vil kunne fjerne klister bedre, sier han.

Hallansvarlig Hans Christian skulle også gjerne hatt økt hallkapasitet, men er godt fornøyd med oppusingsplanene. Han forteller videre at NHHI jobber med å se på muligheter i andre idrettshaller og håper dette vil bli mulig på sikt.

Foran skjema? 

Tidligere skrev K7 Bulletin at estimert åpningsdag var 10. november i år. Da vi spurte om prosjektet er i rute kunne Olav Handeland komme med gode nyheter.

– Per dags dato er vi i rute, kanskje også foran skjemaet. Planen er nå at vi skal åpne Nye Lehmkuhl i løpet av oktober, forteller han.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram