Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Opprørske femtekullister opptrer i aulaen 

Årets femtekullshow i aulaen. Foto: Mona Huys, Foto NHHS
Årets femtekullshow i aulaen. Foto: Mona Huys, Foto NHHS
15. oktober 2019
Sist oppdatert: 15. oktober 2019

Flere hundre studenter stormet med spenning inn i aulaen sist fredag for å oppleve opprørsstemningen.

Det var med mye spenning og iver studentene klemte seg inn i aulaen for å oppleve årets femtekullshow. Elevene hadde allerede vist engasjement gjennom diverse konkurranser for å få klørne i billetter til showet, så naturlignok var dette noe de hadde sett frem til.  

Les også: Full gass for Big Business Band 

En sterk første akt 

Da det kl. 20:15 begynte å spille en video som parodierte NRK på skjermene i aulaen ble de høylytte studentene fort stille. Alle var godt investerte i showet som nettopp var begynt. Videoen erklærte at det var blitt unntakstilstand på NHH, oppfulgt av femte-kullistenes første og største dansenummer for kvelden. Åpningsdansen fikk det daværende stillesittende publikumet til å eksplodere i jubel, en sterk start både fra publikums og showets side.  

Videre fremførte femte-kullistene diverse sketsjer med medfølgende dansenummer i grupper. Dette skapte et kontinuerlig og engasjerende program som gjorde det lett for publikum å følge med på.  

Sketsjene spilte alle inn i kveldens tema, «alt var bedre før», men de diverse gruppene tolket dette svært forskjellig, noe som gjorde det gledelig å sitte og overvåke showet. Det var alt fra opprør mot klimakrisen, til Oktagon som så tilbake på tiden da de bokstavelig talt var enestående når det gjaldt roing. Det falt til og med inn en sketsj om hvor mye penere Britney Spears var før i tiden. Variasjonen var altså ikke mangelfull.  

Avslutningsvis trådte alle showmennene opp på scenen igjen for nok et stort dansenummer, noe som igjen var møtt med jubel.  

Les også: Stort engasjement i aulaen 

En noe skuffende oppfølger 

Etter pausen var forventningene igjen høye blant publikum. Etter en tur på do eller i baren var alle klare for å se hvordan femte kull kunne gjøre reprisen av første akt verdt den ekstra timen i aulaen. På dette leverte beklageligvis ikke femte kull like sterk som tidligere. Utenom de nå skjorteløse guttene var det vanskelig å få med seg noen forskjell mellom de to aktene, hvilket gjorde at publikum så ut til å bli noe utslitt mot slutten av andre akt.  

Den siste dommen 

Dog showet ble noe slitsomt mot slutten, var opptredenens styrker langt større enn dens svakheter. Om en her også legger inn publikums iver og engasjement og KKUs harde arbeid for å slukke tørsten, var dette en ordentlig god kveld i aulaen. Det er neppe vanskelig å forstå hvorfor så mange strever for å få billetter til femtekullshowet etter å ha sett dette.   

Les også:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram