Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Full gass for Big Business Band

Big Business Band hadde jubileumsrevy den 27.september 2019. Foto: Djordje Micovic, Foto NHHS
Big Business Band hadde jubileumsrevy den 27.september 2019. Foto: Djordje Micovic, Foto NHHS
30. september 2019
Sist oppdatert: 30. september 2019

Big Business Band fyller 35 år og vartet fredag kveld opp med showet «Full gass jazz» for en fullsatt aula. En revy med et løfte om en forestilling helt utenom det vanlige.

Showstart var satt til klokken 20:19 og for en som er oppvokst i en familie hvor tørre vitser er hverdagskost fant jeg det forstyrrende morsomt. Oppfatningen blekner imidlertid litt når showet ikke er i gang før ti minutter senere.

Forsinkelsen er imidlertid glemt i det teppet går opp og vi får servert en «The greatest showman»-inspirert åpning som setter standarden for resten av forestillingen, med god koreografi og noen sangstemmer som løfter åpningsnummeret fra bra til virkelig imponerende. 

Thøgers på bongo og Bocelli-bjelleklang

Etter et forrykende åpningsnummer kommer solide sketsjer og musikalske innslag på rekke og rad. Og det er ikke langt mellom formtoppene i første akt.

Blant høydepunktene finner du:

  • Toto´s «Africa» fremført av selveste rektor Øystein Thøgersen på bongotrommer(!) akkompagnert av prorektor Linda Nøstbakken på tamburin og to av vinnerne av årets auksjon på internaften.
  • Andrea Bocelli´s «Time to say goodbye» fremført av tre mann på kaffebjeller
  • En parodi på Galtvort der en hysterisk imitasjon av rektor «Thøgers», spilt av Morten Løvaas deler studentene inn i kjellergrupper ved hjelp av NHHs egen «valghatt»: Patagonia-vesten.

Mellom sketsjene dukker saksofonist Harald Holm Wikan opp på storskjerm og spiller «Careless whisper» mellom pingviner på Akvariet i Bergen og asiatiske turister på Fløyen. Utrolig banalt og utrolig vittig.

Les også: Stort engasjement i Aulaen

Hyllest av 35 år med BBB

Etter en litt tammere andre akt med litt færre lysglimt avsluttes det hele med BBB sin egen versjon av Di Derres´ «Børs Cafe» hvor vokalist Arnt Herman Hagens rungende røst hyller BBBs eget kjellerrom. En verdig avslutning på et verdig jubileum.

Det er vanskelig å finne ting å pirke på, men noe som la en demper på helhetsinntrykket var lyden, som gjentatte ganger underveis trakk fokus vekk fra selve showet med skurring og for lav lyd på mikrofonene. Det å være lydmann er en utakknemlig jobb, men dessverre en del av gamet.

Noen som derimot leverte i aller høyeste grad var publikum. Her var virkelig tidligere BBBere og de andre kjellergruppene tilstede, og benyttet hver eneste mulighet de fikk til å reise seg og juble høylytt. Det var aldri stille i salen, og det var enkelte ganger jeg ikke hørte hva som ble sagt på scenen fordi latteren var for høy. Publikum var rett og slett i toppform, akkompagnert av en bar som virkelig var på jobb. Terningkast seks til KKU!

Da jeg fikk tildelt denne anmeldelsen var jeg usikker på om jeg var helt i målgruppen, ettersom jeg som førstekullist aldri har hatt noe med Big Business Band å gjøre. Den bekymringen forsvant fort. For selv om dette var en hyllest av 35 år med Big Business Band hadde forestillingen et innhold som ville truffet ethvert publikum.

Big Business Band bød på musikalske innslag som leverer høy klasse med en blåserrekke som det lukter svidd av, og sketsjer og parodier som er virkelig på kornet. Vokalistene var allikevel de aller største stjernene og briljerte i et bredt utvalg av sjangre. Selv med en litt mer forglemmelig andre akt og en lyd som ikke var på topp var dette en imponerende forestilling.

Dersom du skulle være i tvil; Om du skal på aulashow, velg Big Business Band i fremtiden. Unge Ferrari og Tix kan vente.

Les også:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram