Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
For å prestere best mulig bak skolebenken er det optimalt å få i seg nok næring og energi, noe denne retten kan bidra med ved å være en kilde til proteiner, jern, antioksidanter og kostfiber.
Vegetargryta kan selv en nybegynner på kjøkkenet mestre, og i tillegg er retten ferdig på under ti minutter. Oppskriften er beregnet til tre porsjoner, og passer utmerket som restemåltid.
Ingredienser
Fremgangsmåte
Serveringsforslag og tips til tilbehør
Retten kan spises som den er, men passer godt med enten ris, pasta, quinoa eller couscous. Det er også godt å ha gryteblandingen i en tortillalefse eller pitabrød med litt ost, rømme og crispy salat. Server gjerne med kokte grønnsaker for å få enda flere farger på tallerkenen.
Om du ønsker å eksperimentere på kjøkkenet, er dette en fin grunnoppskrift. Ha gjerne i ulike grønnsaker i gryta, eller tilsett stekt kylling eller kjøtt om du vil.
Gryta holder seg en uke i kjøleskap, og kan godt spises til lunsj. Da kan det anbefales å varme gryta i mikrobølgeovn eller i en kjele, og servere på et godt brød.
Bon appétit!
Les også: