Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Oppskrift: Varm og velsmakende vegetargryte


Vegetargryta kan selv en nybegynner på kjøkkenet mestre, og i tillegg er retten ferdig på under ti minutter. Foto: Maiwenn Knapskog og Magnus Torvund, Foto NHHS
8. februar 2021
Sist oppdatert: 8. februar 2021

Vintermånedene byr på grått og kjølig bergensvær, og med opprettholdelsen av digital undervisning, legger dette gode forutsetninger for frokost-, lunsj- og middagslaging. Samtidig markerer semesterstart begynnelsen på en hektisk studiehverdag, og da kan det være greit om kokkeleringstiden ikke medfører at andre gjøremål settes på vent.

For å prestere best mulig bak skolebenken er det optimalt å få i seg nok næring og energi, noe denne retten kan bidra med ved å være en kilde til proteiner, jern, antioksidanter og kostfiber.

Vegetargryta kan selv en nybegynner på kjøkkenet mestre, og i tillegg er retten ferdig på under ti minutter. Oppskriften er beregnet til tre porsjoner, og passer utmerket som restemåltid.

Ingredienser

 • 1 liten gul løk
 • 2 ss olje, eksempelvis raps
 • 1 liten boks røde linser/kikerter/ bønner (kan gjerne bruke alle eller kombinere to)
 • 1 boks hakkede tomater, gjerne smakstilsatt
 • 1 liten boks mais
 • 1 pakke ferdigblandet tacokrydder
 • Salt og pepper etter eget ønske

Fremgangsmåte

 1. Finhakk løken, og fres i en vid stekepanne med olje på medium varme til den er gylden.
 2. Imens du venter på at løken skal bli gylden: skyll linsene / kikertene / bønnene godt i en sil under rennende kaldt vann.
 3. Når løken er ferdigstekt, tilsetter du alle de resterende ingrediensene, og lar gryten putre i omtrent fem minutter.
 4. Smak til med salt og pepper.
Foto: Maiwenn Knapskog og Magnus Torvund, Foto NHHS

Serveringsforslag og tips til tilbehør

Retten kan spises som den er, men passer godt med enten ris, pasta, quinoa eller couscous. Det er også godt å ha gryteblandingen i en tortillalefse eller pitabrød med litt ost, rømme og crispy salat. Server gjerne med kokte grønnsaker for å få enda flere farger på tallerkenen.

Om du ønsker å eksperimentere på kjøkkenet, er dette en fin grunnoppskrift. Ha gjerne i ulike grønnsaker i gryta, eller tilsett stekt kylling eller kjøtt om du vil.

Gryta holder seg en uke i kjøleskap, og kan godt spises til lunsj. Da kan det anbefales å varme gryta i mikrobølgeovn eller i en kjele, og servere på et godt brød.

Bon appétit!

 

Les også:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram