Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Rektoratet: – Personangrep på Jodel kan politianmeldelses

Rektor Thøgersen var imponert over konkurransen. FOTO NHHS
Rektor Thøgersen var imponert over konkurransen. FOTO NHHS
14. mars 2018
Sist oppdatert: 14. mars 2018

NHHs rektorat reagerer på seksuell trakassering og mobbing på skolen, og oppfordrer studentene til å vise hensyn og ikke hetse hverandre.

I en mail sendt ut til alle studenter på Norges Handelshøyskole (NHH), tar skolens rektorat et oppgjør med seksuell trakassering og mobbing blant studentene.

Mailen ble sendt ut for å gi en oppsummering av allmøtene som ledelsen holdt i februar til de som ikke møtte opp.

– Studenter ved NHH skal ha et studentmiljø som er trygt og åpent, der vi behandler hverandre med respekt og tillit. Mobbing og trakassering bryter klart med disse verdiene, og er uakseptabelt, skriver rektoratet i mailen.

Politianmeldelser kan vurderes

Rektoratet peker spesielt ut Jodel som et problem.

– Noe som ikke er akseptabelt er grove, ikke-dokumenterte og anonyme innlegg på sosiale medier som Jodel. Vi som ledelse følger med på det som skjer der, og mener det er uakseptabelt at det kommer bølger av hets mot navngitte personer, skriver de.

De forteller videre at de har kontaktet Jodel for å få råd om hvordan de skal håndtere problemstillingen, men at de ikke har fått svar. I de verste tilfellene sier de at det kan være aktuelt å anmelde.

– I grove tilfeller kan man vurdere politianmeldelse, noe som kan føre til at politiet følger opp og finner ut hvem som står bak innleggene.

Oppfordrer studentene til å ta grep

Rektoratet sier at selv om Jodel har utfordringer, mener de appen kan fungere godt som informasjonskanal og støtte til studenter.

– Om du ser hetsende innlegg, ønsker vi at du stemmer dette ned og eventuelt rapporterer det gjennom de rette Jodel-kanaler, står det i mailen.

Rektoratet påpeker at hvem som helst i Bergen kan poste på Jodels NHH-kanal, og at man må være obs på at det kan være utenforstående.

– Vi må stå sammen om å skape et best mulig studentmiljø, avslutter de.

NHHs rektorat består av rektor Øystein Thøgersen (bildet), samt Linda Nøstbakken, Therese Sverdrup, Gunnar E. Christensen og Kenneth Fjell. De har alle signert mailen.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram