Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Over 1.100 søkere til den nye bacheloren

Det har vært knyttet stor spenning til det nye BEDS-programmet, som har ventet å hanke inn mange søkere. Nå er tallene klare, og NHH kan juble.

Foto: Einar Mar Malmquist/Foto NHHS
26. april 2024
Sist oppdatert: 26. april 2024

Nye tall fra Samordna Opptak viser at 1.101 personer har søkt det nye bachelorprogrammet BEDS - Bachelor in Business, Economics and Data Science. Linjen vil ha opp mot 100 plasser, hvorav rundt 80 prosent av disse går til norske studenter. Resten tildeles utenlandske studenter, i det som er NHHs første bachelorprogram på engelsk.

Nøyaktig hvor mange norske søkere som tas opp er ikke klart ennå. Gitt Samordna Opptaks tall på 50 plasser, tilsvarer det 22 søkere per studieplass. Trolig vil opptaket være høyere enn dette.

LES OGSÅ: Dette er BEDS-programmet

Samtidig faller antall søkere til 1.729 for den ordinære bacheloren, BØA - Bachelor i Økonomi og Administrasjon. Dette er langt lavere enn fjorårets tall på 2.170, noe som trolig er en konsekvens av nettopp BEDS sin inntreden i NHH-porteføljen. Antall plasser i den gamle bacheloren blir 400, som betyr at det er 4,3 søkere per studieplass.

Fornøyd rektor

NHH-rektor Øystein Thøgersen er meget tilfreds med årets søkertall, som viser en vekst på hele 30 prosent i antall søkere, fordelt på de to programmene

– Det er vi veldig fornøyde med. Vi ser at det etablerte programmet holder stand som et populært studie. Samtidig ser vi at det nye programmet tiltrekker et nyt segment som ikke var der før. Samlet sett var dette akkurat det vi håpet på, sier NHH-rektor Øystein Thøgersen.

– Det vi hele tiden har håpet på, er at vi tiltrekker et nytt segment. Om opptakstallene hadde vært det samme som tidligere, hadde vi ikke oppnådd dette. Når vi nå får over 700 nye søkere har vi tiltrukket et segment som ikke var der i fjor, og det er vi fornøyde med, sier han.

Ikke avklart størrelse

Han trekker frem at den endelige beslutningen på hvor mange studenter som tas opp i de ulike programmene, ikke er klargjort. Det avhenger i stor grad av interessen fra utenlandske søkere.

– Vi vil ha en god balanse mellom internasjonale søkere og antall norske. Vi sikter på en splitt på 100 og 400 som et måltall. Om vi kommer dit akkurat i år, er for tidlig å si. Vi ønsker en balanse mellom gode internasjonale studenter og gode norske studenter, og at kvalitets-cutoffen er lik i de to bunkene, påpeker han.

LES OGSÅ: NHH-rektor og prorektor forteller om det nye program.

Hva snittet på linjene blir, offentliggjøres først i midten av Juli. Thøgersen legger imidlertid ikke skjul på at poenggrensene vil være høye også i år, på begge linjene.

– Det er mange som søker begge programmene, så vi er veldig spent på hvordan inntaksgrensen vil være på de to. Det vi er godt fornøyd med er at det vil være solid kvalitet i begge bunkene. Det kan bli mindre forskjeller, men at vi kommer høyt på inntaket, det er vi sikre på, understreker rektoren.

Høye Indøk-tall

Totalt har 2.830 studenter NHH på førsteplass, det klart høyeste søkertallet noen gang. Det representerer en oppgang på 30 prosent fra 2023, hvor NHH kun tilbød ett program.

Den mest populære «rene» studiet er i år rettsvitenskap på Universitetet i Oslo, med 2.102 søkere. Totalt 1.233 søkere hadde Industriell økonomi og teknologisk ledelse ved NTNU, populært kalt Indøk, på førsteplass. Linjen har de siste årene blitt omtalt som NHHs argeste konkurrent,

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram