Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Singletforbudet oppheves: – En stor seier for studentdemokratiet

Retningslinjer om bekledning på Sammens treningssentre vil bli bestemt i samarbeid med Velferdstinget, sier Amalie Lunde, styreleder i Sammen, til K7 Bulletin.

Elisabeth Fjelltun Nilsen, leder av Studentpolitisk Utvalg (SpU) tror denne saken kan bygge tillit mellom Velferdstinget og Sammen. Foto: Privat
15. oktober 2022
Sist oppdatert: 15. oktober 2022

Dette er fantastiske nyheter for alle oss som har vært oppgitt over reglene. Jeg opplever det som en seier for studentdemokratiet og alle som trener på Sammen, sier Juni Holberg til K7 Bulletin. 

Hun har vært med å fronte saken om singletforbudet sammen med Studentpolitisk Utvalg (SpU) ved Norges Handelshøyskole (NHH). 

Dette handler ikke om muligheten til å kunne trene i singlet, men at ingen skal kunne fortelle andre hva man skal få lov til å gå kledd i, sier Holberg. 

Juni Holberg er fornøyd med at ingen skal kunne kjefte på henne fordi hun trener i singlet på Sammens treningssentre. Foto: Privat

– En stor glede

Lederen for SpU, Elisabeth Fjelltun Nilsen, forteller at hun er strålende fornøyd. 

En stor glede for oss. Dette viser at det lønner seg å engasjere seg og bruke studentdemokratiet, sier hun til K7 Bulletin. 

Nilsen forteller at dette er en av de sakene som mange studenter har kommet med til dem. Så dukket Juni Holberg opp i media med denne saken i mars. 

Da spurte jeg henne om hun ønsket å være med å fronte denne saken. Det ville hun, og da fremmet jeg en resolusjon på vårsemesterets siste velferdstingmøte om å oppheve forbudet. Det ble vedtatt der, og nå fjernes det av Sammen, sier hun. 

Singletforbudet er historie

Lørdag var det velferdstingmøte. Her skulle en rekke saker opp til debatt. På listen over mennesker som skulle orientere for de fremmøtte stod Amalie Lunde, styreleder i Sammen. 

Jeg vet det kommer spørsmål om dette, så jeg tar dette med en gang, innledet hun. 

Før hun fortsatte: 

Sammen kommer til å oppheve singletforbudet på alle sine treningssentre. 

Tidligere har Sammen kommunisert at de ønsket å gjennomføre en undersøkelse som tok for seg bekledning og kroppspress før de fattet endelig vedtak om forbudets skjebne.

På spørsmål fra K7 Bulletin om hvorfor de har valgt å oppheve forbudet uten undersøkelse liggende til grunn, svarte hun følgende: 

 Bakgrunnen for det er at det var vanskelig å få gjennomført undersøkelsen. Fagpersonene vi skulle ha inn for å gjennomføre høstens undersøkelse hadde ikke anledning lenger. Vi har fått mye tilbakemelding fra Velferdstinget og andre studenter på at dette er noe som er ønsket. Derfor valgte vi å fjerne forbudet nå, til tross for at vi gjerne skulle gjennomført en undersøkelse først. 

Hun forteller videre at Sammen fortsatt vil ha noe i retningslinjene om bekledning: 

Hvordan dette skal formuleres vil bli bestemt i samarbeid med Velferdstinget. Vi kommer også til å følge tett med på om dette endrer miljøet på være treningssentre. 

Roser Sammen 

Både Holberg og Nilsen er fornøyde med hvordan Sammen har opptrådt i denne saken. 

– Før sommeren fikk Sammen beskjed fra Velferdstinget om å fjerne forbudet, da det ble vedtatt at Velferdstinget skulle jobbe mot å oppheve forbudet. Nå fjerner de det. Jeg synes det er veldig bra at Sammen lytter til studentdemokratiet, sier Holberg.

Nilsen deler Holbergs betraktninger om Sammen:  

– Jeg opplever at det er et veldig godt samarbeid mellom studentene og Sammen. De lytter til oss og innspillene våre. Jeg tror dette skaper tillit mellom oss og dem for fremtidige saker. 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram