Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Slutt å spre dritt anonymt


7. mars 2018
Sist oppdatert: 7. mars 2018

Kritikk er helt greit. Personangrep er derimot dypt problematisk.

Allerede før vi begynte å skrive metoo-sakene dette semesteret, var det klart at det ville bli motreaksjoner. Dessverre har den påfølgende diskusjonen vært mindre saklig enn det vi ønsket.

Ikke veldig overraskende er det på Jodel det har vært mest aktivitet. Mens NHH-ere før har kviet seg for å si sine meninger, har anonymiteten i denne appen gitt dem nytt mot. Dette er ingen braknyhet.

Det må derimot forventes at «morgendagens ledere» klarer å holde seg på et høyere nivå enn dette. Ja, noen klarer å diskutere saklig, men skremmende mange sliter.

Det er ikke greit å gå til personangrep på Caroline Grundekjøn (vår ansvarlige redaktør), eller andre som har sendt innlegg til oss, bare fordi de har valgt å stå frem med meningen sin. Det er ikke greit å google disse personene og så spamme Jodel med personlig informasjon, spesielt ikke når det blandes sammen med usanne påstander og stygge anklagelser.

Det er sjikane, og muligens ulovlig.

«Folk blir for lett krenket,» sier noen. Samtidig sitter de selv der og sprer dritt anonymt, mens andre er tøffe nok til å stå frem.

Problematisk med anonymitet

K7 Bulletins medarbeidere må regne med kritikk. Men da vil jeg minne om at vi signerer våre artikler med navn, som er mer enn hva man kan si om våre argeste kritikere.

På Jodel har noen påstått at de har sendt inn et kritisk innlegg til oss, med navn, og at dette har blitt avvist av redaksjonen. Vi fikk et kritisk innlegg for noen uker siden, men avsender delte ikke navnet sitt med oss.

Vi svarte med å si at vi gjerne trykket det, hvis avsenderen undertegnet med fullt navn. Vedkommende var ikke interessert, og vi refuserte det.

Vi er ikke redde for kritikk, og trykker gjerne kritiske innlegg. Men da ønsker vi at folk i det minste gir navnet sitt til oss, om ikke nødvendigvis til offentligheten. Slik må det være, om man skal følge journalistiske standarder.

Vi har en grundig prosess

Flere har hevdet at når det kommer journalistiske standarder, har ikke vi klart å prestere. Sannheten er derimot at vi har vært svært forsiktig med hvordan vi omtaler seksuell trakassering.

Vi har jobbet grundig med dette temaet lenge, faktisk helt siden desember.

Vi har hatt flere interne møter, hvor ting har blitt holdt hemmelige, også for andre medlemmer av avisen. På møtene diskuterte vi hva vi skulle gjøre når vår egen ansvarlige redaktør, Caroline Grundekjøn, var et subjekt i en av sakene. Av den grunn hyrte vi inn en ekstern redaktør.

Noen mener likevel vi ikke har vært objektive nok. Til det kan det nevnes at vårt utgangspunkt har vært å omtale saker som har vært til behandling hos skolens ledelse. I stedet for å skrive «Det har skjedd seksuell trakassering på NHH», har vi derfor skrevet «Det har blitt meldt inn seksuell trakassering på NHH,» som faktisk er mer objektivt.

Omtaler gjerne menns problemer

Det har blitt hevdet at K7 Bulletin ikke er balanserte, og at vi bør omtale menns problemer på lik linje med kvinners. Det kan vi gjerne gjøre. At vårt fokus har vært på seksuell trakassering av kvinnelige studenter, kommer bare av at det er dette vi har fått informasjon om.

Hadde vi fått tips om seksuell trakassering av menn, hadde vi selvfølgelig omtalt det også.

I den siste uken har vi også fått kritikk for siste utgaves portrettintervju. Det har blitt etterspurt flere kritiske spørsmål (som er hyggelig, siden vi oftest blir bedt om å ikke være kritiske), samt mer balanse.

Dette var derimot et intervju hvor poenget var å bli kjent med en person, ikke diskutere sak. Og når det gjelder balanse, kan det nevnes at intervjuet er mer nyansert enn det har blitt fremstilt som.

Ikke noe redaktørskifte

Det har blitt meldt om at avisens styre må be Caroline Grundekjøn om å gå av som ansvarlig redaktør. Som styreleder kan jeg trygt melde om at de som tror dette vil skje, kommer til å bli jævlig skuffet.

Jeg har tillit til Caroline, og synes hun gjør en fenomenalt god jobb. Hun har stått frem, og har måttet tåle urimelig mye. Hun er tøff.

De som er uenige i det, må gjerne sende inn et leserinnlegg. Da helst med navn.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram