Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Sommer i Aulaen


13. februar 2019
Sist oppdatert: 13. februar 2019

Det gikk hett for seg i Aulaen da Kjartan Lauritzen samlet hipstere og mammagutter til en heidundrendes fest.

Første sang dundrer i gang, den lite høytidelige "Fenomenet" fyller salen akkompagnert med fargerike discolys. Lauritzen virker noe sliten, og nevner at han ikke er helt i form, men det skal ikke stoppe han fra å feste. Kort tid senere er han i kjent stil i barisen med t-skjorten veivende som et hvitt flagg i hånda.

Gira publikum

Den store festen foregikk derimot foran scenen. Publikum virker ikke å merke noe til mindre energi fra Lauritzen. På dansegulvet dulter svette kropper med stadig tommere ølglass inn i hverandre. Fra tid til annen oppstår små dansesirkler blant publikum, men de dør fort ut igjen ettersom sirklene forblir tomme da ingen faktisk hopper inn i midten.

Høydepunktet

Kjartan spilte en god blanding av gamle, nye og de aller eldste sangene. Kveldens høydepunkt var uten tvil superhiten “Fredag”, som var kveldens nest siste sang. De andre store høydepunktene kom også fra de nyere, mer populære popsangene fra artistens siste EP «Fenomenet» fra 2017. Dette til tross for at de eldre hip hop sangene viste bedre frem hans teknisk gode og særegne fremtreden og flyt.  

Bød på seg selv

Ved hjelp av en flink “sidekick” og DJ leverte gjengen god underholdning ved å by på seg selv og koble sanger med personlige opplevelser. Blant annet fikk vi som en introduksjon til låten «Pappa» vite at Lauritzens medhjelper er far selv. Videre forklarer Lauritzen at fedre er «jo faktiske de eneste her som kan bevise at de har pult».

Vinnende personlighet

Er det en ting som skiller skiller Kjartan Lauritzen fra mengden av norske rappere er det hans vinnende personlighet. Hans hjertevarmende koseprat mellom hver låt, forsøket på romperisting og at han tok opp de aller ivrigste fansene på scenen viser at han fortsatt har beina godt plantet på jorden.

Altfor varmt

Dessverre falt energinivået mot slutten som et resultat av badstu-effekten fra en overfylt Aula. Den energirike hoppingen fra publikum gikk over til rolig svaiing. Det var ikke lenger sommer i Havanna, men sommer i Aulaen.

OK fremføring, fantastisk fest

Jeg kan si mye om Lauritzen, men for meg var ikke dette en imponerende musikalsk artistopptreden. Han holdt derimot løftet sitt om å skape en heidundrendes fest. Ved hjelp av fengende rytmer og banale sangtekster har Kjartan knekt koden i å lage et realt danseparty. Han klarer også, på fantastisk vis, å samle de hippeste av de hippe og de streiteste av de streite i en felles dansesymbiose.

LES OGSÅ:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram