Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Rykket ned i fjor – får likevel beholde plassen

NHH FK i Sogndal. FOTO: SIlje Takle
NHH FK i Sogndal. FOTO: SIlje Takle
6. februar 2019
Sist oppdatert: 6. februar 2019

NHH FK var egentlig satt opp til å spille studentderby mot jussen og BI i 5. divisjon. Nå får de likevel fortsette i 4. divisjon. – Gode nyheter, sier trener og lagleder Aksel Skaar.

Bakgrunnen er at Odda måtte trekke laget sitt fra 4. divisjon. Da åpnet det seg en ledig plass, og førstelaget til NHH fikk den som best rangerte lag av de som rykket ned i fjor.

– ­Først blir man veldig glad for at vi får spille 4. divisjon, det er der vi hører hjemme. Allikevel hadde jeg begynt å innstille meg litt på livet i 5. divisjon, med kamp mot BI og jussen, men alt i alt var det en kjempenyhet, sier Skaar til K7 Bulletin.

Lagleder Aksel Skaar er fornøyd med å beholde posisjonen i 4. divisjon. / Foto: Privat

Studentderbyer ryker

Det var ventet at FK skulle spille seriekamper mot både BI og jussen denne sesongen og rivaliseringen mellom lagene var allerede i gang. Skaar legger ikke skjul på at han synes det er kjipt å ikke få spilt studentderbyene, men utelukker ikke at de kan takke ja til treningskamper.

– Vi spiller en divisjon over, så bevisbyrden ligger hos dem. Hvis det skal bli aktuelt med kamp, blir det de som må invitere oss, konstaterer Skaar. 

Med FK på plass i 4. divisjon er det nå duket for lokalderby mot en av deres argeste rivaler – nemlig Sandviken. Det er et oppgjør Skaar ser frem til.

– Det er alltid gøy å spille mot Sandviken, det blir litt ekstra truck og ekstra temperatur. Hvorfor den temperaturen er der i utgangspunktet vet jeg ikke, men det er en kamp vi gleder oss veldig til.

Mangelfull sesongoppladning

FK er nå i gang med sesongoppkjøringen. Skaar peker på den hittil har vært mangelfull og at laget ikke har fått kommet ordentlig i gang på grunn av dårlige baneforhold. De har fått gjennomført få treninger, men håper på bedre baneforhold og god intensitet fremover.

 Vi skal heldigvis spille i Vinterserien, noe som kommer til å bli en viktig del av sesongoppkjøringen, sier FK-treneren.

I fjor hadde laget en trøblete vårsesong. Ifølge Skaar er de nødt til å trene bedre i år om de skal klare å hevde seg på femte øverste nivå. Han forventer full innsats fra troppen fremover.

– Det hjelper ikke hvor gode spillere vi har, for hvis vi ikke trener skikkelig, vil vi ikke klare å prestere godt nok for det som kreves i 4. divisjon, forteller Skaar.

Sikter på øverste halvdel av tabellen

I fjor høst tok FK opp mange nye spillere og det var store utskiftninger i laget. Dette resulterte i lite samkjørt lag i fjor høst. Det har samtidig skjedd lite på overgangsfronten i vinter. Til tross for at deler av troppen i tillegg er på utveksling denne våren, tror Skaar likevel at laget allerede ved sesongstart vil være mer samkjørte.

– Vi fått signert tre nye spillere som trente med oss i høst, men som spilte for andre lag. Det er tre veldig gode spillere som kan komme inn og forsterke laget, forteller Skaar videre.

Han er derfor ikke beskjeden når det kommer til målsetningene for årets sesong.

– Målet kommer uansett til å være øvre halvdel, men det skal diskuteres nærmere med spillergruppen om vi bør sikte enda høyere.

LES OGSÅ:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram