Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.
Som en av få skoler i landet gjennomfører NHH en omfattende massetesting gjennom hele fadderuken. Det innebærer daglig corona-test for de nye studentene.
Mandag ble 570 håpefulle førstekullister immatrikulert og et nytt semester i Helleveien sparket i gang. Samtidig har NHH satt i gang med massetesting av fadderbarna.
Studentforeningen leier en privat helseaktør til å utføre daglige hurtigtester av de nye studentene. Tester man negativt på corona-testen får man et 24-timers corona-sertifikat. Kostnaden skal bli refundert i sin helhet av myndighetene. Prislappen er foreløpig ukjent.
NRK og Khrono har allerede omtalt saken.
Arrangørene av årets fadderuke har smitte-eksplosjonen fra fjorårets studiestart friskt i minne, noe som kan ha bidratt til at de omfavnet ordningen raskt. Den siste tidens smitteøkning i Bergen har nok ikke satt en demper på bekymringene heller.
Til tross for at ordningen er helt gratis er NHH en av få skoler i landet som benytter muligheten. Hverken UiB eller UiO benytter seg av løsningen, ifølge NRK.
Et potensielt problem med ordningen, som er blitt påpekt, er at falske negativer kan gi studentene en kunstig trygghet, som kan forverre smittespredningen.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) var tidligere ute i NRK og roste NHH for å benytte seg av ordningen med student-testing.
– Det er viktig å få på plass de enkle testene. Fra myndighetenes side kommer vi også til å ta initiativ til dette. Det er gratis og kostnadene blir refundert fra myndighetene. Det er en veldig enkel og viktig sikring for studentene, sa Asheim.
Han oppfordret samtidig andre skoler til å følge etter NHH.
Dette er andre året NHH tar inn så mye som 570 studenter på ett kull, som er nesten 100 flere enn foregående år. Til tross for at det er blitt betydelig flere plasser, har opptakskravene også blitt langt tøffere.
Av de som søkte seg rett fra videregående (såkalt førstegangsvitnemål) hadde «sistemann» et snitt på 54,5 i år. Det er imidlertid et tiendedels poeng mindre enn i fjor, da karakterkravet fikk seg et historisk løft til 54,6.
For de som søkte med tilleggspoeng landet snittet på 58,3 i år, som er opp fra 57,8 i fjor. Siviløkonomutdannelsen ved NHH var samtidig det mest populære førstevalget på Samordna opptak i år.
Leste du disse sakene før du tok ferie?