Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Tatt ut av kontekst


8. oktober 2018
Sist oppdatert: 14. oktober 2018

Vi har møtt Daniel, en av de mer omdiskuterte deltakerne på realityserien Ex on the Beach. Serien byr på drama og oppstyr i Daniels disfavør, men hvordan er han på privaten?

Jeg møter Daniel Aakre Pedersen (28) en regnværsdag i Bergen i et grupperom på BI. I sterk kontrast til den solfylte hverdagen på Mauritius, er dette likevel vante omgivelser for bergenseren. Daniel tar nå sin andre bachelorgrad på BI. Den første var i markedsføringsledelse – nå begir han seg ut på økonomi og administrasjon, på deltid. Før innspillingen av programmet jobbet han i forsikringsbransjen. Han beskriver hverdagen før realityserien som travel. Med jobb, skole, venner og familie. På fritiden drev han også mye med kampsport og fotball – både selv og som trener. Etter endt innspilling har Daniel rukket å bli personlig trener i Dubai.

Hvordan det hele begynte

I fjor høst ble han kontaktet på Instagram av et produksjonsbyrå, som mente han virket passende for et program de skulle ha. Det tok litt tid før de ville røpe hvilket, men han ble umiddelbart nysgjerrig. Da han fikk vite hva det dreide seg om så han litt på den svenske utgaven av serien. Det viste seg i ettertid at han ble kontaktet fordi en av hans ekser selv hadde meldt seg på.

Ved spørsmål om hvorfor han til slutt valgte å melde seg på, svarer Daniel følgende:

– Meningen med livet er å leve det, og å få så mange erfaringer så mulig, både positive og negative. Dette var en mulighet som ville endre livet mitt mye. Lukke noen dører, åpne noen andre.

Han forstod at det ville forandre på mye, men vektla de positive elementene mer enn de negative. Han forteller også at han trengte litt spenning etter å ha gått rett fra skolebenken til høyere utdanning og kontorjobb.

Ex on the Beach

Daniel forklarer meg litt om oppsettet rundt innspillingen. Det hele foregikk over seks uker. Han reiste ned samtidig som guttene, men det er først på kamera de fikk hilse ordentlig. Da de ankom Mauritius var de holdt adskilt fra de andre deltakerne. De fikk hvert sitt hotellrom de ikke fikk forlate i tre dager, med unntak av å bli luftet et par ganger om dagen. Han følte seg litt som en hund og forteller litt leende at han holdte på å bli gal av kjedsomhet. Med penn og papir og bestemte han seg derfor for å tegne guttene. For den observante serietitteren, skal disse ha hengt på kjøleskapet i villaen. Videre hadde han en pingpongball han kastet i veggen og ble veldig glad i fransk musikk, fra en av mange franske TV-kanaler.

Selve innspillingen beskriver han som lite styrt av produksjonen. «Paden» ga dem instruksene man ser på TV, men annet enn det hørte de lite fra produsentene underveis. Unntaket var at man kunne få beskjed over høyttaler om at «det ikke er så interessant å høre om hva du gjorde hjemme i 2011». Dog skal det sies at de ikke får diskutere tid eller dager. Klokker blir fratatt eller feilstilt.

Oppførselen til Daniel har blitt kommentert i media. Uttrykk, særlig. I forkant var han bekymret for å skulle virke stille og asosial på tv-skjermen, men det slapp han å bekymre seg for. Mye av konteksten blir fjernet når tre dager klippes ned til 45 minutter og Daniel ønsket «så absolutt» at mer hadde kommet med. Han viser dog full forståelse for klippingen til produksjonen og skjønner at man må lage TV. Han forteller også at han ikke ennå vet hvilken plan de hadde med ham.

Det er ennå flere episoder igjen. Hvordan disse blir seende ut på skjermen, vet ikke Daniel. Han forteller at han er like spent før hver episode og sliter litt med å se egne gester og høre egen stemme:

– Man legger merke til alt, jeg ser for eksempel at jeg av og til strammer brystmuskelen når jeg blir nervøs.

Han angrer ikke på noe, men han skulle gjerne gjort ting annerledes, formulert seg bedre og kommet heldigere ut enkelte situasjoner. Slik ting er nå, opplever han at vennene hans ikke gjenkjenner ham på skjermen.

– Jeg hadde sikkert tenkt «dust» og ikke likt meg selv om jeg ikke visste hvem jeg var.

Daniel blir ofte omtalt som den kjekkeste gutten i villaen. Foto: Vilde Ulriksen, Foto NHHS

Livet etter serien

Det er mange hoder som kikker i det vi går mot grupperommet. Han forteller at det er mye av det på gaten ellers også. Han tror likevel at det kommer til å gi seg om et halvt år. Fremover tenker han å fullføre bachelorgraden, samtidig som han jobber mer og mer som personlig trener. En influencer-kontrakt har han også signert.

Intervjuet forløper seg som en prat mellom to studenter: Sammen-koppen er i fokus og ble kjøpt litt impulsivt før vi møttes. Denne reflekteres det over. Ble han lurt av reklamen? Vi ler godt, før vi beveger oss videre og begynner å diskutere andre yrker, og han forteller følgende:

– La oss si du har et par stjerneelever og en realitydeltaker. Da kommer man litt lenger ned i jobbsøker-bunken.

Han håper likevel at folk kan se han for den han er, «selv om det alltid vil være en bakgrunnssjekk».

Utseende, kroppspress og forbilder

Det ville ha vært vanskelig å ikke få noen kommentar på utsagnet om å være den kjekkeste i huset, så da unnlater jeg heller ikke det. Han smiler når jeg spør og forklarer meg historien bak. Det har seg nemlig slik at når produksjonen stiller spørsmål på tomannshånd, er deltakerne bedt om å svare utfyllende: Dermed får de ikke svare ja eller nei. Og med det ble «er det av og til vanskelig å være den kjekkeste?» til «ja, det er av og til vanskelig å være den kjekkeste».

Når man snakker om utseende og kropp, er det naturlig å ta opp spørsmålet om forbilder. Er Daniel et forbilde? Kan han være det med all dramatikken som har forløpt rundt ham? Daniel forteller meg om hvordan en gutt som nådde ham opp til hoften stod og måpte da han så reality-stjernen. Han gikk bort til ham og hilste og det ble signert en t-skjorte: I og for seg greit og koselig. Derimot merket Daniel at han ble satt ut da gutten spurte «du, var det gøy å ha sekskant?». Det stilles også spørsmål om hvorvidt han skaper et negativt kroppspress for unge. Til dette har han et ærlig svar:

– Jeg har trent knallhardt. Det du ser på skjermen er ingen snarvei. Det er mange, mange års trening.

Han har selv har latt seg påvirke av egne forbilder: Håret klipper han etter Beckham, og tatoveringene er inspirert av Torres. Nå får han daglig meldinger fra gutter som ønsker tips til å få bedre selvtillit og hjelp med stil og trening. Han viser meg noen av meldingene og forteller at han bruker mye tid på å svare de forskjellige. Samtidig er han veldig glad for å kunne hjelpe til og setter stor pris på tilbakemeldingen han får.

Daniel Aakre Pedersen vil trolig forbindes med Ex on the Beach en liten stund til, men han trives med kjendisstatusen og forteller at det meste er positivt:

– Folk smiler og vil ta bilde. Ingen kommer og kaller meg stygg og arrogant.

Avslutningsvis lurer jeg på om vi vil komme til å se ham på TV-skjermen igjen:

– Akkurat der er jeg litt på gjerdet. Kanskje.

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram