Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Teknologiimportør donerer 3000 munnbind til NHH

Bjørn Audun Bjørnestad, styreleder i Fangsol AS. Montasje: (Privat / SNL.no)
Bjørn Audun Bjørnestad, styreleder i Fangsol AS. Montasje: (Privat / SNL.no)
6. september 2020
Sist oppdatert: 6. september 2020

Miljøteknologiimportøren Fang Sol AS donerer 3000 munnbind til NHH. Det bekrefter daglig leder i Fang Sol, Bjørn Audun Bjørnestad (60), på telefon søndag. 

Foto: Fang Sol AS

Ja, det stemmer. Det er fordi det er et godt tiltak nå som smitten er så høy her i Bergen, sier Bjørnestad.

Til tross for donasjonen har Bjørnestad selv aldri gått på NHH.

– Jeg har en datter som har gått der, samt venner som jeg fortsatt holder kontakten med som også har gått på NHH. I det siste har de også hatt mye smitte der.

– Men du har ikke gått der selv?

– Nei, det har jeg ikke.

Selv er ikke Fang Sol AS hverken importør eller produsent av munnbind.

– Vi er en importør av miljøteknologi, men sendte munnbind til våre forretningsforbindelser i Kina fra Norge når de hadde for lite i januar og februar.  Da situasjonen ble motsatt, og det var vi som ikke hadde nok munnbind da landet ble stengt ned i mars, fikk vi tilbud fra salgssjefen der som lagde medisinsk utstyr. Han kunne skaffe oss gode munnbind, forklarer Bjørnestad.

– En liten hemmelighet

Bjørnstad vil ikke kommentere hvor mye donasjonen har kostet, men vektlegger heller viktigheten av munnbindbruk.

– Det er en liten hemmelighet. Vi kjøpte jo i mars, da de var på det dyreste. Dette er gode munnbind, CE godkjente type 1. De er blant annet testet på flypassasjerer, sier han, før han fortsetter:

– Det er Fang Sol AS som donerer det, og ikke en personlig gave. Man burde kanskje anbefalt å bruke mer munnbind, og vi synes det er rart at det ikke er mer oppmerksomhet rundt det, sier han.

Les også: Studenter i karantene får ikke møte på eksamen

Stadig flere smittede

Selv om selve veksten i antall smittede på NHH gradvis har stagnert, er det likevel stadig flere studenter som får påvist covid-19. Søndag opplyser direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt på NHH, Geir Mikalsen, at det er bekreftet syv nye smittetilfeller på NHH. Til sammen er nå 127 studenter bekreftet smittet.

Til sammenligning er totalt 25 stykker smittet på UiB og fem ved BI siden studiestart, ifølge Bergens Tidende. Det samlede antallet smittede studenter i Bergen er nå 192, hvor NHH-studentene utgjør godt over halvparten av tilfellene.

Bjørnestad tror den økte smitten på NHH sammenlignet med de andre studieinstitusjonene i Bergen kommer av et annerledes studentmiljø.

– Dere er jo kjent for å ha et godt samhold, og det er veldig mye sosialt som skjer på NHH. Det er flere som har omgått hverandre. I tillegg har dere jo et ganske stort antall internasjonale studenter, avslutter Bjørnestad.

Har du lest disse sakene?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram