Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

NHHS-leder om KKU-festen: – Det vil bli konsekvenser

Illustrasjonsbilde. Personene på bildet har ingen tilknytning til saken. Bildet er i tatt Klubben under et arrangement i fadderuken 2019. Foto: Francesco Cilia, Foto NHHS
Illustrasjonsbilde. Personene på bildet har ingen tilknytning til saken. Bildet er i tatt Klubben under et arrangement i fadderuken 2019. Foto: Francesco Cilia, Foto NHHS
4. september 2020
Sist oppdatert: 30. oktober 2020

Fredag er seks nye NHH-studenter bekreftet smittet. Samtidig hinter studentforeningen til at stansen i fysiske aktiviteter videreføres. 

Det samlede smittetallet er nå 117, skriver skolen i en pressemelding.

For første gang på én uke går antall nye smittetilfeller ved NHH vesentlig ned. Ikke siden forrige torsdag har antall nye registrerte smittede studenter vært lavere.

 Dette er vi selvsagt veldig glade for. Samtidig må tallene forbli lave gjennom helgen og inn i neste uke før vi kan si helt sikkert at smittetallene er på vei ned, sier rektor Øystein Thøgersen i en melding på læringsplattformen Canvas.

NHHS-stans fortsetter

Denne uken har det vært full stopp i all fysisk aktivitet i studentforeningen ved NHH. Nå hintes det til at stansen vil videreføres.

Kjernestyret vil diskutere saken på et styremøte kl 16 i dag.

– Det er ikke unaturlig å anta at det kommer en forlengelse. Det blir endelig vedtatt på styremøtet og det kommer informasjon i kveld, sier Marthe-Caroline Dahle, leder i Kjernestyret og dermed øverste leder i NHHS.

Oppdatering fredag kveld: Kjernestyret melder at de forlenger nedstengningen med én uke, til og med søndag 13. september.

Undervisning på campus er stanset frem til og med 11. september.

– Når studentforeningen vurderer å gjenåpne aktiviteter på skolen, kommer vi nok til å ha en betydelig sterkere medvirkning, sier kommunikasjonsdirektør Geir Mikalsen ved NHH til VG fredag.

Varsler konsekvenser for KKU

Det mye omtalte festen til Klubb- og Kulturutvalget (KKU), som fant sted mandag 23. august, vil også være tema på styremøtet, opplyser Dahle. Smitten ved NHH økte markant i etterkant av festen der 45 studenter skal ha deltatt.

I et intervju med VG fredag er Dahle klar på at KKU har brutt de interne retningslinjene om fest-nekt i NHHS sine lokaler. Arrangementet skulle vart i én time og vært alkoholfritt – ingen av delene ble fulgt.

– Vil bruddet på retningslinjer få noen konsekvenser for KKU?

– Det er også noe vi skal drøfte på styremøtet i kveld. Det vil bli konsekvenser, sier Dahle.

Hun forteller også at Kjernestyret har kjennskap til andre arrangementer der det kan ha foregått brudd på retningslinjene.

– Dette er noe vi vil undersøke nærmere. Det må være likt for alle, sier Dahle og legger til:

Vi har sendt ut egne retningslinjer for bruk av skolens arealer, og det er primært brudd på disse vi ser nærmere på.

Bulle har vært i kontakt med KKU som ikke ønsker å kommentere festen nærmere, og henviser til informasjonsansvarlig Thomas Gulli i Kjernestyret, styrekollega til Dahle.

Koronahjelpen NHHS

I møtet med store smittetallet på NHH, har studentforeningen startet opp en egen gruppe som skal hjelpe medstudenter som trenger det – Koronahjelpen NHHS.

– Responsen har vært stor på begge sider. I går handlet vi matvarer til litt over 20 som er på koronahotellet. Det går mye i pepsi-max og knekkebrød, sier Dahle. 

Hun har inntrykk av at de som er på koronahotellet på Danmarks plass har det bra.

– De kan være sammen, og jeg tror det kan ha en god psykologisk effekt for dem som er der.

NHH på smittetoppen

Bulle har tidligere meldt om at NHH har klart flest smittetilfeller blant utdanningsinstitusjoner i Bergen. Fredag ettermiddag er smittefordelingen i student-Bergen slik:

  • Norges Handelshøyskole (NHH): 117
  • Høyskolen på Vestlandet (HVL): 28
  • Universitetet i Bergen (UiB: 15
  • Handelshøyskolen BI: 4

Fredag melder BT om at en student ved NLA Høyskolen i Sandviken er bekreftet smittet. Totalt er dermed 165 studenter i Bergen smittet siden studiestart.

Det første smittetilfellet ved NHH ble registrert søndag 23. august, og siden har antall smittede økt betydelig.

Les også:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram