Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Trenger du noen å snakke med? 

Stine Stolpestad. Foto: Privat.
Stine Stolpestad. Foto: Privat.
26. april 2021
Sist oppdatert: 26. april 2021

Leserinnlegg fra Stine Stolpestad, leder av Kjernestyret.


Vi har kommet til slutten av april, og for oss studenter betyr det at eksamensperioden er i gang. Pandemien skulle vært over, lesesalene skulle vært fulle, og vi skulle sittet sammen i kantinen og diskutert eksamensoppgaver og holdt motivasjonen oppe ved å se frem til en etterlengtet sommerferie. Men slik ble det ikke.

Pandemien herjer fremdeles. Vi må holde avstand på lesesalene, kantinen er nesten tom, og ingen vet om det egentlig blir noen sommerferie. På små hybler og i trange kollektiv gjør vi så godt vi kan for å forberede oss til eksamen, men eksamensstresset og eksamenspresset er større enn noen gang.

Årets resultater fra Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT-undersøkelsen) ble presentert i dag og det er ikke hyggelig lesning. 45 % oppgir at de sliter psykisk, og 54 % føler seg ensomme. I tillegg sier 15 % at de har hatt tanker om å ta sitt eget liv. Det er vonde tall, det er skremmende tall, og de viser at noe må gjøres.

Derfor har NHHS inngått et samarbeid med psykologene hos KRY. Fra 1. mai til 1. juli kan alle NHH-studenter få gratis time hos psykolog – uten ventetid. Du trenger ikke å være aktiv i NHHS, alt du må gjøre er å sende en mail til psykolog@nhhs.no. Vi har alle ulike utfordringer å stri med, så du trenger ikke å oppgi hvorfor du trenger time og du forblir anonym. Alt du trenger å sende inn er studentnummeret ditt og så vil du få tilsendt en rabattkode som gir deg en gratis time hos psykolog.

Du er ikke alene om å ha det tungt, det er viktig å huske. Å ha en psykisk plage betyr ikke at du har en psykisk lidelse. Det er veldig godt å kunne snakke ut om hvordan man egentlig har det, og nettopp derfor gir vi dette tilbudet.

Tallene fra SHoT-undersøkelsen viser at mange nå går inn i en eksamensperiode mye mer sårbare og usikre enn før. Eksamensperioden kan føles mer krevende og overveldende, og det gir grobunn for de vonde og vanskelige tankene. Det å snakke med en psykolog som kan hjelpe med å sortere vanskelige tanker og følelser er noe som kan gjøre situasjonen lettere å mestre og forebygge mer langvarige psykiske problemer.

Vi i Kjernestyret ønsker dere alle lykke til med eksamensperioden, men husk at hvordan du presterer på eksamen ikke er det viktigste. Nyt solen, gå en tur for å lufte hodet og ta deg middag med en god venn. Har du det vanskelig og kunne trengt noen å snakke med håper vi at du benytter deg av dette tilbudet. Ingen skal være alene når livet føles tungt, og jeg håper at du som leser dette vet det. Vi må hjelpe hverandre, og vi skal alle komme gjennom nok en utfordrende eksamensperiode.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram