Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Truseloftet stenges for godt

Truseloftet består av store mengder gamle Hansa-flasker, som vitner om at studenter har oppholdt seg der. Foto: UE Norge
Truseloftet består av store mengder gamle Hansa-flasker, som vitner om at studenter har oppholdt seg der. Foto: UE Norge
28. mars 2019
Sist oppdatert: 28. mars 2019

K7 Bulletin fikk torsdag omvisning før det sagnomsuste loftet stenges som følge av oppussingen av NHH.

I katakombene til Handelshøyskolen finner man det såkalte Truseloftet. Det lille loftet har vært tilnærmet utilgjengelig for NHH-studenter de siste årene skal vi tro Teknisk Avdeling på skolen.

Som en del av rehabiliteringen av NHH, blir Kjelleren stengt frem til Førstekullsuken i august. Dermed blir også Truseloftet utenfor studentenes rekkevidde.

– Når Kjelleren rehabiliteres vil det plasseres tekniske installasjoner, blant annet en fyrkjeler, i kulverten (nedgravd tunnel, red.anm) under Kjelleren, forklarer prosjektleder Eivind Drange ved NHH til K7 Bulletin.

– Vi kan derfor ikke ha studenter gående der nede, legger han til.

Brukt til hyrdestund

Å finne frem til Truseloftet er enklere sagt enn gjort. Fra Sjekkbar nede i Kjelleren må du først passere gjennom en tung metalldør. Deretter må du klatre ned gjennom en luke, før turen bærer bortover kulverten.

Truseloftet er omkranset av rykter. Et av dem er at loftet skal ha blitt brukt som hyrdestund under skolefester, derav de mange opphengte trusene.

Trusene på Truseloftet. Foto: Erik Bucher Johannessen

Flere forsøk på innbrudd

Rommet preges av utallige gamle ølflasker av typen Hansa og Ringnes, som vitner om studentaktiviteter.

De seneste årene skal det har vært gjort flere forsøk på innbrudd i den hensikt å komme seg frem til Truseloftet. Nå kan se ut til at fremtidige forsøk ikke vil lykkes.

Les også:

Portrett med Herman Friele: Kaffekongens kakemetaforer

La frem resultat: Pengefest for Bergen Challenge

Baksiden: Vil gjøre NAAAHHS kinesisk

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram