Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Victor Norman fylte Aud Max to dager før eksamen

Rett før eksamen fylte Victor Norman Aud Max i faget som er hans hjertebarn. Foto: Eirik Helgaker.
Rett før eksamen fylte Victor Norman Aud Max i faget som er hans hjertebarn. Foto: Eirik Helgaker.
10. desember 2019
Sist oppdatert: 10. desember 2019

Tre år etter at han gikk av med pensjon holdt han sin siste forelesning som foreleser.

Professor Emeritus på NHH, Victor Norman (73), holdt fredag i forrige uke en aller siste forelesning som foreleser, en oppsummeringsforelesning i Sam4, Internasjonal Handel og velferdsteori. Dette var bare to dager før eksamen i faget, som var mandagen etter.

Studentene fylte Aud Max for å se Victor Norman en siste gang. Foto: Eirik Helgaker.

I høst måtte Norman tre inn som vikar i faget, etter at den kursansvarlige, Linda Orvedal, leverte sykemelding. Det ble hun i etterkant av video-avgjørelsen som har vært NHHs varmeste potet dette semesteret, som hun var ansvarlig for.

Internasjonal Handel er imidlertid ikke et ukjent fag for Norman. Sammen med Orvedal har han skrevet pensumboken, og ledet kurset en årrekke. Den første pensumboken i faget ga han imidlertid ut i 1983.

– Dette faget er mitt hjertebarn, sa Norman i etterkant av forelesningen til K7 Bulletin.

Det var i 2016 at han offisielt sett gikk av som foreleser. For litt over tre år siden overrasket studentene han med en avskjedsfest i Aud Max.

Norman er godt over pensjonsalder, men etter hans aktivitet å dømme, syntes det ikke slik for 73-åringen. Siden han gikk av fra NHH har han skrevet flere bøker, sittet i flere utvalg og holder stadig foredrag. Bare denne høsten har han blitt valgt inn som leder for et nytt distriktsutvalg. Den siste boken, Ikke for å konkurrere, skrev han sammen med sin kone, som også er NHH-professor, Christine Meyer.

Foto: Eirik Helgaker.

I løpet av sin karriere har Norman rukket å bli en av Norges mest profilerte og publiserte økonomer, samt har han vært arbeids- og administrasjonsminister i Bondevik-regjeringen mellom 2001 og 2004.

– Var dette din siste forelesning?

– Jeg kommer stadig innom for å snakke, men dette er nok siste som foreleser, sa Norman.

Har du fått med deg disse sakene i løpet av semesteret?

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram