Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Vil gjøre NHH og NHHS grønnere

NHHS Green Team. FOTO: Vilde Nakkim, Foto NHHS
NHHS Green Team. FOTO: Vilde Nakkim, Foto NHHS
5. februar 2019
Sist oppdatert: 5. februar 2019

Den nyoppstartede gruppen NHHS Green Team etterlyser et helhetlig system for kildesortering og resirkulering på skolen.

– Formålet vårt er å skape generell oppmerksom og bevisstgjøring blant studentmassen om at de kan bidra på enkelte måter. Hvorfor har vi for eksempel engangskopper?

Det sier leder Siri Rygh Jerndahl (t.h. i bildet), sammen med nestleder Maria Selås Fjogstad, i interessegruppen NHHS Green Team. Gruppen ble startet opp i fjor høst. De jobber med å gjøre skolen og studentforeningen mer miljøvennlig, i tillegg til å spre kunnskap om bærekraft og miljøsaker.

– Vi ønsker å få inn en ny mentalitet hos studentene, sier Jerndahl.

Vil ta tak i kildesortering

Green Team ønsker blant annet å ta tak i kildesortering og resirkuleringen på skolen, som de mener at det i dag ikke finnes noe helhetlig system for. De viser til at utenfor Sjakten ved parkeringsplassen kastes alt avfall i samme container.

Green Team mener at man heller ikke har fasilitetene som trengs i dag. I kantina står det for eksempel en stor søppelbøtte foran sorteringssystemet. Dette kan hindre at folk resirkulerer, ifølge interessegruppen.

– Dagens system gir ikke nok muligheter. Det er blant annet ikke et tydelig system på pant, hvor det ligger mye penger som potensielt kan være en ressurs. For å få til et bærekraftig system, må det være noe som kan fungere i det lange løp, forteller Jerndahl.

Fokus på små grep i hverdagen

NHHS Green Team sitt formål er først og fremst å skape generell oppmerksomhet og bevisstgjøring blant studentmassen. I høst arrangerte de blant annet en klesbyttedag for å sette fokus på gjenbruk, hvor studentene hadde muligheten til å bytte plagg.

Leder Jerndahl mener at mange er positive til resirkulering og ønsker å ta mer bærekraftige valg, men at ting fort kan glemmes i en travel hverdag. Det må settes konkrete mål som gjør resirkuleringen gjennomførbar.

– Det som er praktisk kan fort bli dominerende. Det handler om å legge mer til rette for de som bryr seg og har lyst til gjøre en endring, sier Jerndahl og legger til:

– Små enkle grep, som å redusere bruken av engangsutstyr, ta med eget bestikk og bruke egne kaffekopper kan gjøre stor forskjell.

Interessegruppen har et langsiktig mål om å bidra til at skolen og studentene tar miljøbevisste valg. På kort sikt ønsker de å få på plass pappresse i garasjen og pantebøter rundt omkring på skolen.

LES OGSÅ:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram