Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Studentbergens adel


3. mai 2013
Sist oppdatert: 30. mai 2013

En adel vil alltid forsvare sine privilegier.


Adelens boble
Det er derfor ingen stor overraskelse å lese ansvarlig redaktør i Studvest argumentere varmt for sin egen lønn i forrige Bulle.

Jeg vil først og fremst si at jeg ikke stiller spørsmålstegn ved hennes motivasjon og heller ikke jobben hun gjør som ansvarlig redaktør i Studvest.

Jeg mener allikevel Røysted lever i en boble når hun svarer at hun må ha lønn fordi ”…Vi bruker bortimot hele døgnet på et kontor ..” Dette er hun derimot ikke alene om i student-Bergen.

Det er mange som ofrer både studieprogresjon og fritid for å bidra til studentmiljøet i Bergen uten å få en krone igjen for det. Dette er noe vi må oppmuntre til, da nytter det ikke med ekstra lønn.

Nice to have
Adelen mener ofte er at de må kompenseres for det store ansvaret de har, det store presset de blir utsatt for og ikke minst alle timene med arbeid de legger ned.

Men hvordan klarer da leder av Bergen Challenge uten lønn å takle presset fra 1500 kravstore deltakere? Hvordan er det mulig for Kvarteret å ikke lønne sin leder med ansvar for en bedrift med en omsetning på 11 millioner?

Eller hva med de ca 3000 timene ukesjefen legger ned helt gratis? Når alt dette går ann helt uten et rødt øre i lønningsposen kan jeg ikke forstå hvordan Røysted og andre med lønnede verv står i en særstilling.

Det eneste argumentet for lønnet verv er at de er ”nice to have”, og ikke ”need to have”. Og ”nice to have” er ikke godt nok når det går på bekostning av studentvelferd.

På bekostning av hva?
Det er mange som søker penger fra Velferdstinget som får avslag eller lavere støtte enn de har søkt om fordi det ikke er nok penger.

Dette er ofte grupper som er bygget på frivillighet og har et stort ønske om å bidra med mest mulig til student-Bergens hverdag. Da blir det feil at deres engasjement kan bli ødelagt av at pengene går til å lønne andre studenter som gjør samme arbeid.

Hvis jeg hadde fått lønn for mitt verv ville jeg slitt med å forsvare overfor et studentfotballag uten baller at det blir en ny sesong med luftfotball. Ei heller hadde jeg klart å overbevise en studentrevy om at de må dele på bare én mikrofon.

Jeg skulle gjerne likt en som er lønnet med studentenes penger prøve seg på det. Men som annen adel har han arvet sine privilegier og trenger ikke forsvare seg mot noen.

4. kulls bachelor
At man ikke har mulighet til å være student ved siden av tunge studentverv skal heller ikke tilsi at det behøves lønninger.

Det er ikke få studenter som får en lengre studietid fordi en tung stilling har ført til stryk på eksamener og mangel på studiepoeng. Dette problemet slipper noen få som blir kjøpt fri.

Avslutningsvis vil jeg derfor gjerne ha svar fra Røysted eller andre i student-Bergens adel. Syns du det er rettferdig at studenter som må ta både et og to semester ekstra på skolen på grunn av sitt studentengasjement skal være med å betale for at du skal slippe det samme?

Dette er kanskje en problemstillingen dere ikke har tenkt over, men det er det på tide at dere gjør.

t2Trygve Lehne
kjernestyret NHHS

 

 

 

 

Relaterte innlegg:

- K7 Bulletin nr. 5 - Martin Hoang Nguyen - Luksuriøse honorarer ved universitet

- K7 Bulletin nr. 6 - Tor Sivertsen Prestegard  - Unyansert bilete

- K7 Bulletin nr. 6 - Yvonne Røysted - Saklighet, vær så snill

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram