Våren 2020 kunne studenter søke om tilleggslån på 26 000 kroner grunnet tapte inntekter forårsaket av koronapandemien, i dag ble fristen for å sende inn nødvendig dokumentasjon satt til 10.mars.

Lånekassen sender i disse dager ut mail til mottagere av lånet der studentene blir bedt om å laste opp dokumentasjon på permittering, endret stillingsprosent eller oppsigelse. Av tilleggslånet på 26 000 kroner kan 8 000 kroner bli omgjort til stipend ved tilfredsstillende dokumentasjon.

– Kundene blir der bedt om å dokumentere at inntekten gikk ned eller falt bort i perioden 1. mars til 15. juni 2020. De som dokumenterer tapt inntekt i den gitte perioden på grunn av koronasituasjonen, vil få omgjøring til stipend i løpet av våren, sier Anette Bjerke, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen, i en pressemelding fra Lånekassen.

Totalt søkte 50.000 studenter og elever om tilleggslånet. Det utgjorde en samlet verdi på 1,26 milliarder kroner. Om samtlige låntagere oppfyller kravet for omgjørelse vil 396 millioner bli omgjort til stipend.

Tiltaket var en del av student-krisepakken som ble vedtatt den 31.mars i fjor.

Ny studentkrisepakke

Forrige uke ble opposisjonspartiene Ap, Frp, Sv og Sp enige om en ny krisepakke for studentene til én milliard kroner. Vedtaket som ble vedtatt tirsdag 19.januar, er som følger:

«Stortinget ber regjeringen raskest mulig opprette en krisestøtteordning for studenter som har opplevd inntektstap grunnet koronapandemien i vårsemesteret 2021. Ordningen skal være mer tilgjengelig og ha en høyere stipendandel enn ordningen våren 2020 og ta utgangspunkt fra en ramme hvor stipendene utgjør 1 mrd. kroner.»

Regjeringen har tidligere varslet at de skal komme med en ny krisepakke, men dog uten spesifikasjon av omfang eller tidspunkt. Vedtaket fører dermed til at regjeringen er pålagt å få til en ordning. Det er forventet at rammene rundt krisepakken vil bli offentliggjort innen et par uker slik at studenter kan søke om midler.

 

Les også: