Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Bli med på innsiden av nye NHH

PÅ INNSIDEN: Bulle har fått en smakebit på det nye NHH. Foto: Niaz Nipu
PÅ INNSIDEN: Bulle har fått en smakebit på det nye NHH. Foto: Niaz Nipu
PÅ INNSIDEN: Bulle har fått en smakebit på det nye NHH. Foto: Niaz Nipu
4. november 2020
Sist oppdatert: 5. november 2020

Med et rammeverk på over en halv milliard kroner og en byggetid på nesten to år er det knyttet store forventninger til rehabiliteringsprosjektet på NHH. K7 Bulletin har fått bli med på innsiden av de totalrehabiliterte lokalene.

Våren 2019 stengte deler av NHH ned for å bli totalrehabilitert. Drøyt halvannet år senere nærmer prosjektet seg ferdig.

– Det har vært rehabilitering på bygget tidligere, men aldri så omfattende som nå. Nå har vi revet alt ned til råbygget og bygger alt opp igjen på nytt, forteller Erik Johansen, prosjektleder i det statlige foretaket Statsbygg. Sammen med entreprenørselskapet HENT er det de som er ansvarlige for rehabiliteringsprosjektet.

Johansen viser Bulle rundt i de nye lokalene sammen med prosjektleder Håkon Handegaard Hansen fra entreprenørselskapet

HENT, som har ansvar for detaljprosjekteringen og byggingen.

– Det som rehabiliteres er det vi kaller lavblokkene, som inkluderer bindeleddet mellom nybygget og servicebygget. I tillegg totalrehabiliteres hele høyblokka på ni etasjer samt aulaen, forklarer Johansen.

Les også: Et dypdykk i Bulles fortid – fra én bullist til en annen

Erik Johansen i Statsbygg (t.v. i oransje) og Håkon Handegaard Hansen i HENT (t.h.). Foto: Niaz Nipu

Kostnadsramme på over en halv milliard

Alt som for øyeblikket rehabiliteres har blitt revet ned til råbygget og bygges opp på nytt. Totalt er det rundt 12.500 kvadratmeter som får seg en overhaling og en slik prosess er naturligvis ikke gratis. Totalt har prosjektet en kostnadsramme på rett under 600 millioner kroner. 

– Prosjektet er brukerfinansiert som i det vesentlige skjer gjennom husleien NHH betaler til Statsbygg, sier Johansen.

Samtidig overtar Statsbygg som eier av lokalene, noe som gjør NHH til leietakere av bygget. Med totalrehabilitering renoveringen bygges det blant annet 7 nye undervisningsrom og 5 nye auditorier. I tillegg vil partiet mellom nybygget og servicebygget fungere som et "pusterom" der det er laget en rekke sittegrupper og avkoblingsområder.

Det såkalte "vrimlearealet" som også fungerer som passasje mellom nybygget og servicebygget. Foto: Niaz Nipu.

Både Johansen og Handegaard Hansen er begge samstemte i at studentene kan vente seg moderne og oppdaterte lokaler med et godt inneklima når prosjektet er ferdig og bygget er klar for gjenåpning. 

Disse sittegruppene finner du mange av når lokalene åpner i januar. Foto: Niaz Nipu

Koronatrøbbel

I likhet med resten av byggebransjen og samfunnet for øvrig har også rehabiliteringsprosjektet blitt påvirket av koronapandemien. Tre av arbeiderne har testet positivt i løpet av prosjektet, men Handegaard Hansen forsikrer om at det ikke har rammet prosjektet betydelig.

Et av mange nye auditorier. Foto: Niaz Nipu

–Det har vært tre individuelle tilfeller. Vi har satt i gang en del tiltak som skal hindre økt smitte, forklarer Handegaard Hansen og viser til hyppigere vask av brakkeriggene, utplassering av spritdispensere og redusert møtevirksomhet med fysisk oppmøte. 

Prosjektet begynte rivingen med påfølgende rehabilitering våren 2019, og har dermed holdt på i et drøyt halvannet år. Etter planen skal skolen kunne begynne å ta i bruk lokalene fra 1. januar. Foreløpig ligger Statsbygg og HENT på plan

–Sånn som det ser ut nå så blir vi ferdig før jul. Vi har på lik linje med resten av bransjen fått en trøkk som følge av Covid-19 som har gått utover fremdrift og økonomi generelt, så noe forlenget byggetid har vi, men vi er i rute til å være ferdige før jul med god margin, sier Handegaard Hansen.

– Vi er vel 98% ferdig med hele bygget sånn bygningsmessig. Men Covid-19 pandemien utgjør fortsatt en usikkerhetsfaktor for fremdriften i prosjektet, sier Johansen.

En ny aula

Til glede for mange festglade NHH-ere er også aulaen tatt med i rehabiliteringsprosjektet. I motsetning til resten av lokalene som stengte ned for oppussing våren 2019, var aulaen operativ frem til mars i år, og var blant annet brukt som lokale for den infamøse Tix-konserten under UKEN like før Norge gikk inn i lockdown. Til tross for kortere rehabiliteringstid enn resten av prosjektet skal også aulaen være ferdig og klar til bruk i januar

Her er det blant annet bygget ny bardisk, og også amfiet har fått en overhaling og nye seter. I tillegg er det lagt inn et nytt ventilasjonssystem som skal kunne ventilere for opptil 900 personer av gangen. Det er også installert varmekabler i gulvet.

Aulaen med en etterlengtet oppgradering. Foto: Niaz Nipu

 

Nytt amfi. Foto: Niaz Nipu

Kan gå tørrskodd fra nybygget til kantina

Thorvald Mosvold er internansvarlig i Kjernestyret, og har vært studentenes representant i byggeprosessen. Han tror både nye og gamle studenter har mye å se frem til når lokalene gjenåpnes.

Nok av nye grupperom å velge i.
Foto: Niaz Nipu

– Det største positive som kommer er at du kan gå tørrskodd fra nybygget til kantina. Den kommer man nok umiddelbart til å merke, og har vært et savn for gamle studenter. Aulaen kommer til å se helt annerledes ut, vi skal tilbake til 60-tallet. Deler av det som nå renoveres kommer nå til å se mye bedre ut. Det er en relativt gammel skole, og dette er første store løftet på en god stund, forteller han.

FORNØYD: Internansvarlig i Kjernestyret, Thorvald Mosvold

Samtidig er han fornøyd med måten studentene har blitt involvert i byggeprosessen.

 

– Vi har blitt trukket inn i alle avgjørelser som angår oss, det har Statsbygg vært flinke til.

Renoveringen av Aulaen og midtdelen er imidlertid ikke det eneste Mosvold ønsker å få til, og han ser gjerne at flere av skolens lokaler får seg en oppgradering.

– Vi har i lang tid ønsket å se på campus og på Klubben, de fortjener en overhaling. Det gjorde UKEN og FUKEN en kjempejobb med å sette i stand. Samtidig er det en god periode hvor vi nå må ta i bruk Aulaen og nye kontorer. Kjernestyret har lagt inn en søknad om en stor pott til oppgraderinger av kontorutstyr, avslutter Mosvold.

 

Har du lest disse sakene?

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram