Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

DNB-styreleder advarer mot å danne et ekkokammer på NHH


4. oktober 2018
Sist oppdatert: 4. oktober 2018

Mange store og små tanker ble delt av styrelederen i DNB på Lehmkuhlforelesningen onsdag. Hun mener NHH-studenter ikke må bli for innelåst i miljøet.

Olaug Svarva, styreleder i DNB, sa i etterkant av forelesningen til K7 Bulletin at det er viktig at NHH-studenter også ser utenfor skolens miljø når man bygger relasjoner og bekjentskaper. Hun mener fremtidens team er så diversifisert at man er nødt til å forstå ulike mennesker.

– I virksomheter i dag har folk ulike typer bakgrunn og kulturer, man må passe på at man ikke havner i sitt eget ekkokammer, sier Svarva på spørsmål om å kommentere miljøet på NHH.

– Jeg håper studentene på NHH i dag tar med seg dette videre og er nysgjerrig, inkluderende og søkende overfor andre, sier DNB-styrelederen.

For få kvinner

Svarva var svært takknemlig for å holde årets Lehmkuhlforelesning, som hadde tema: «Velstand 2.0».

– Det er en virkelig stor ære, jeg følger i sporet til mange store navn, innleder Olaug Svarva, styreleder i DNB og tidligere sjef i Folketrygdfondet.

Lehmkuhlforelesningen er en årlig begivenhet hvor NHH inviterer viktige én politiker eller næringslivsleder til å snakke om aktuelle temaer, til minne av NHHs far, Kristofer Lehmkuhl.

I presentasjonen snakket hun om hvordan Norge evner å omsette oljen og naturressursene til mye penger på bok og hvordan vi står sterkt i en omstillingsprosess. Mange store ord svevde rundt i rommet, men det var én konkret ting Svarva presenterte: Det er for få kvinner i finans og næringsliv.

– Det vil koste bedrifter og næringslivet dyrt om ikke andelen kvinner går opp, sa hun videre i sin presentasjon.

Svarva la også vekt på at finans er et mye bredere felt enn hva mange tenker på det som, mye mer enn det man leser i tabloide aviser.

Trenger fortsatt økonomer i DNB

DNB ansetter flere IT-ingeniører enn noen gang. På spørsmål om NHH-studenter heller burde ta IT-fag, slår Svarva fast at det fremdeles er et stort behov for økonomer, men at alle bør spisse utdanningen med en god forståelse for grunnleggende IT.

– Den generelle økonomiske kompetansen er kjernen og det aller viktigste, men det er klart at man må også spisse det og da er IT-fagene noe av det alle må lære seg mer av fremover-

– Hva etterspør DNB fremover, IT-ingeniører eller økonomer?

– Alle aktører etterspør i dag digital forståelse, også i DNB, men vi trenger også mennesker med god kompetanse innenfor økonomi, sier Svarva.

Les også: Både gode og overmodne kiwier

Les også: Theft at Hatleberg: – They even stole the garbage bin

Les også: Vil bruke 25.000 på kubjeller til galla

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram