Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Grei revy, gamle slagere og en smakløs vits


3. mars 2019
Sist oppdatert: 4. mars 2019

MidtUKEfesten 2019 markerte ettårsdagen til UKEN 18 og startet “countdown” til UKEN 20. En ellers grei revy og konsert fikk litt arr etter en upassende spøk.

MidtUKEfesten (MUF) 2019 startet med en aula stappfullt av NHHere ikledd galla - bortsett fra Lacrossegutta så klart, som bare hadde på seg sivilklær. Alle satt og ventet i spenning for å se UKErevyen 18: #METHREE bli fremført for én siste gang. Tidligere utsagn om revyen, blant annet Bulles egne anmeldelse fra fjoråret, satte forventningene ganske høyt opp. Det var også tydelig fra stemningen i Aulaen at alle gledet seg til å bli malt grønn for kvelden.

Profesjonell opptreden men smakløs vits

Revyen startet nokså uskyldig da maskoten Orvil inntok scenen og sjarmerte publikum med sang. Deretter kom de mye omtalte sketsjene: Den nye kvinnelige politisjefen som ble hyllet for kjønnet sitt samtidig som hun ble seksualisert, Donald og Kim som danset og kysset på scenen i KiMs potetgull-stil, Ulrikke Falchs visdomsord og den mannssjåvinistiske strømpen. Selvfølgelig var det svært flere sketsjer som ble fremført, men det var disse fire som var fengslende, i min mening.

Eventet tok en litt annen vending da følgende ble sagt: «Du burde halshugges på jentetur i Marokko». Er det virkelig greit å lage en spøk basert på to studenters tragiske skjebne? Det å kødde om Giskes fritidsaktiviteter er noe helt annet enn å tulle om en forferdelig hendelse som skjedde for noen måneder siden. Ja, revyen skulle være litt på kanten og ta opp vanskelige saker, men denne vitsen gikk over streken, improvisasjon eller ei.

Bør UKEstyret uttale seg om spøken?

Hvis vi ser bort fra det smakløse utsagnet, var kvaliteten på revyen nokså bra. Det var tydelig at aktørene hadde fremført alt flere ganger, for hele greia var mer profesjonelt enn de andre revyene som jeg har vært vitne til på NHH. Likevel fikk jeg høre andre meninger fra Aulaen. Ifølge et ikke-representativt utvalg som jeg fikk pratet med, var tidligere UKErevyer bedre enn #METHREE.

Paljettgenser og obskure låter

Etter revyen og en kort pause ble det tid for Erik og Kriss. Da jeg først fikk høre at det var Bærumsguttene som skulle holde konsert, må jeg være helt ærlig og si at jeg ble skuffet. Har de ikke blitt degradert til c-klasse kjendiser etter alle disse årene? Jeg ble derimot svært begeistret da Erik (ikledd paljettgenser med en knallgul mikrofon i hånden) og Kriss hoppet frem på scenen og fremførte «Etter regnet». Hele Aulaen sang med, og stemningen var ganske bra.

Ja, jeg vet. Det er en ganske “safe bet” å skrive at stemningen er bra i en anmeldelse. Selvfølgelig koser folk seg - det er alltid liv på en NHH-fest. Denne gangen gikk derimot humøret til de slitne studentene litt ned, da de neste låtene Erik og Kriss sang ikke akkurat var deres “top hits”. Den siste sangen fikk likevel alle i Aulaen til å synge av full hals igjen. Det er ingenting som drar i nostalgi-snorene mer enn «Dra tilbake». Låten gjorde folk så giret at rapgruppen måtte komme tilbake på scenen for å fremføre to ekstra-låter, nemlig «Lighter» og «Ølbriller». Det var denne sterke avslutningen som var høydepunktet i konserten.

Erik og Kriss fremførte noen gamle slagere under konserten.

Shoutout til de andre

MUF hadde en garderobeløsning - noe som var svært etterlengtet på grunn av tyveriene på kjellerfestene. Dette gjorde festopplevelsen bedre, da vi slapp å bekymre oss om noe annet enn selve fremføringene. Lydkvaliteten og lysene var også “spot on”, og konfettien under konserten var virkelig prikken over i-en. Kjellergruppene sørget også for god stemning etterpå, der til og med NHHs svar på Tarzan slapp håret løs og danset lykkelig.

Alt i alt var MUF nokså grei. Erik og Kriss var bedre enn forventet, og revyen var godt innøvd og bra fremført. Alle ville ha fått en shoutout hadde det ikke vært for Marokko-vitsen. Noen ting er “too soon” å spøke om.

LES OGSÅ:

Slutt på gallanekt for Lacrosse

Sier ja til karakterinflasjon på NAAAHH

LEDER: Karakterer, konting og fangens dilemma

 

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram