Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Jakker forsvinner under NHH-arrangement

FOTO: Tone Jelsness, Foto NHHS
FOTO: Tone Jelsness, Foto NHHS
23. februar 2019
Sist oppdatert: 24. februar 2019

Førstekullist Viktor Hager er en av mange som har mistet jakken sin under et arrangement i Aulaen. – Vi vurderer garderober, sier Kjernestyret.

De siste eksemplene på problemet er fra Backlines 35-års jubileum med Kjartan Lauritzen. På Facebook-gruppene «NHH - Glemt og mistet» og «Vi som begynner på NHH» etterlyste flere studenter mistede klesplagg i etterkant av konserten.

Førstekullist Hager mistet en Barbour-jakke, som typisk koster 3000-4000 kroner ny. Han mener det er trist at man ikke har mulighet til å gå på konsert uten å frykte for at jakken skal bli stjålet. 

– Jeg la jakken min i en hylle før konserten, og etter konserten var den borte. Jeg hørte i ettertid at jakker bare ble slengt rundt på bakken.

Nå har han kjøpt seg en Hugo Boss-jakke.

Hager mener det trengs en endring av systemet slik at det kan bli en slutt på problemet.

Vaktkorpset: – Arrangør har ansvaret

Ifølge leder for Vaktkorpset, Lennart Harlinn, er det den enkelte arrangør som har ansvaret for garderobeløsningen på sine arrangementer.

– Om de ønsker en utvidet garderobeløsning utover det som fant sted under konserten til Kjartan Lauritzen, har de mulighet til å gjøre dette på eget initiativ, sier Harlinn.

VK-leder Lennart Harlinn. FOTO: Henrik Eikefjord, Foto NHHS

Det er også viktig å bemerke at jakkene henges opp på eget ansvar, påpeker Harlinn. Det er hengt opp skilt om dette. Vaktkorpsets ansvarsområde er først og fremst sikkerheten for gjestene og ansvaret for området forøvrig. Vaktkorpset har også ansvaret for å ivareta skjenkebevillingen NHHS besitter ved å se til at alle gjeldende lover og regler følges.

– Utover dette bistår vi likevel med andre oppgaver så godt det lar seg gjøre, gitt at det ikke går på bekostning av vårt ansvarsområde, følger han opp.

Kjernestyret: – Vurderer garderober

Siden omfanget av problemet er blitt så stort, kommer nå også Kjernestyret på banen.

Vi har begynt å se på mulighetene for å sette opp garderobe på noen store arrangementer. Dette vil krever noe mer arbeidskraft, men det kan virke som at en slik løsning er nødvendig, sier Kasper Lie Asdal, leder i Kjernestyret.

Leder i Kjernestyret Kasper Lie Asdal. FOTO: Kristian Sweeney, Foto NHHS.

På spørsmål om Kjernestyret oppfordrer folk til å henge fra seg jakkene utenfor Aulaen, svarer Asdal at de i utgangspunktet gjør det. Samtidig mener Asdal at det er viktig å huske at det skjer på eget ansvar.

–Tyveri skal ikke skje på NHH, og at det likevel har forekommet er beklagelig.

På grunn av frykten for å miste jakker, henger enkelte studenter fra seg jakker på lesesaler og på kontorer under arrangementene der det er åpen garderobeløsning. Asdal opplyser at det er forbud mot å oppholde seg utenfor skjenkeområdet dersom man er beruset, å bruke kontorer som garderobe er dermed ikke lov.

– Når det gjelder lesesalene, er det viktig å huske på at det er et område hvor studenter skal kunne arbeide uten å bli forstyrret, og dette bør man respektere, fortsetter han.

Vaktkorpset: Låser kontorer og grupperom

Også Harlinn i Vaktkorpset misliker praksisen.

Før starten av vakten gjennomfører vaktsjef en låserunde på bygget, og låser kontorer og grupperom slik at gjester ikke har mulighet til å komme seg inn. Dette gjøres ettersom kontorer og grupperom i første etasje befinner seg utenfor skjenkeområdet. Vi ønsker derfor at man ikke legger fra seg klær på kontorer og grupperom, fordi det krever unødvendig mye tid og ressurser av vaktsjef å låse opp for at gjester skal hente klær og eiendeler.

Det kommer altså ikke noen permanent løsning på problemet med det første. Dersom man har mistet noe, er det likevel ifølge Asdal og Harlinn en enkel ting man burde gjøre.

Organisasjonssekretæren i Studentforeningen, Unni, får inn mange plagg som er blitt glemt eller mistet på skolen. Hun har kontor rett ved siden av Kjernestyret, så vi vil anbefale alle som mangler noe å komme innom henne.

LES OGSÅ:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram