Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Hvis du noen gang utveksler til Rotterdam School of Management

Reisebrev fra Rotterdam. FOTO: Ka-chun Lo, ESN Rotterdam
Reisebrev fra Rotterdam. FOTO: Ka-chun Lo, ESN Rotterdam
6. mars 2019
Sist oppdatert: 6. mars 2019

Ta med ulltøy, kontanter og en dose selvdisiplin.

Dette vårsemesteret tilbringer jeg i Nederland, nærmere bestemt Rotterdam. Skuffelsen var ganske stor da jeg fant ut at utvekslingen min skulle bli i Nederland, i en by jeg ikke hadde hørt noen ting om.

For bachelorstudenter ved RSM, er året delt inn i trimestere. Hvis du som meg utveksler etter jul, er oppmøteplikt i andre trimester allerede helt i starten av januar. Lang juleferie er med andre ord noe du går glipp av. Du kan for så vidt også se langt etter lang sommerferie, da siste trimester ikke er ferdig før i juni. Skulle du være uheldig å stryke på en eksamen, forkorter det sommerferien ytterligere, da denne må tas opp igjen i juli.

Velkomsten

På tross av negativiteten jeg har presentert hittil, kan jeg varmt anbefale RSM. Skuffelsen jeg opplevde i forkant forsvant allerede første dag på universitetet. Den offisielle velkomstdagen besto av informasjon, rebus i en kald og sur by, og treretters middag. Etterfølgende uke hadde Erasmus Student Network (ESN) et tre dagers velkomstopplegg. Vi var litt skeptiske til å melde oss på siden det kostet ca. 70 euro, men det var definitivt verdt det. I løpet av de tre dagene får du lunsj og middag hver dag, omtrent 15 alkoholenheter, og aktiviteter som blant annet pannekakebåt med ubegrenset mengde pannekaker.

ESN har også mange arrangementer gjennom året. Hver tirsdag er det studentdag på "VIP room" med happy hour og ulike temaer hver uke. I tillegg organiserer de turer til andre byer i Nederland og til andre land.

Studiene

Selve studiet er ganske likt som i Norge, bortsett fra at eksamen kommer tidlig. Det er få forelesninger og lagt opp til mye selvstudium. Siden trimesteret er ganske kort, kan du risikere å ha din første eksamen allerede i februar. Det er derfor lurt å holde et visst tempo fra start, selv om det er mye gøy man «må» være med på i begynnelsen. Eksamen kan være multiple choice eller åpne spørsmål, og i noen fag er det i tillegg caseoppgaver og innleveringer.

Uteliv og reise

FOTO: Ka-chun Lo, ESN Rotterdam

Utelivet i Rotterdam er overraskende bra. Det finnes mange barer, noen av de med happy hour, og nattklubber som er åpne til tidlig morgen. En halvliter ute koster som regel rundt 3 euro. Det er en del barer og butikker som ikke tar Visakort, så det kan være smart å ha litt kontanter eller spørre før de tapper ølet i glasset.

Nederland er et lite land, og du kommer deg lett til andre spennende byer. Skaff deg sykkel og cruise rundt i det paddeflatte landskapet, eller sjekk appen "9292" for reiseruter med tog. Flixbus har billige bussbilletter til andre byer i Nederland og nabolandene. Amsterdam er også et glimrende utgangspunkt for å fly andre steder i hele Europa til en overkommelig pris.

Så, hvis du kommer inn på Rotterdam School of Management, eller hvilken som helst skole i utlandet for den sagt skyld, len deg tilbake og gled deg! Utveksling er en uforglemmelig opplevelse.

LES OGSÅ:

Slutt på gallanekt for Lacrosse

Sier ja til karakterinflasjon på NAAAHH

LEDER: Karakterer, konting og fangens dilemma

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram