Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Jakker forsvinner under arrangementer: – Voksende kultur for å ta med seg noen andres jakke

De mistede jakkene kan ha en verdi på flere tusen kroner. Etter 5. kullsshow stod flere uten klær.

VK-leder Samuthiran Nirmalanathan forteller at bemannet garderobe ikke er VK sitt ansvar. Foto: Foto NHHS
20. oktober 2023
Sist oppdatert: 20. oktober 2023

Problemet er velkjent blant NHH-studenter, og utfordringene ble adressert i K7 Bulletin allerede i 2019.

Fire år senere er problemet fortsatt velkjent.

Fredag for akkurat én uke siden ble det tradisjonsrike 5. kullsshowet (5KS) arrangert. Danseklare femtekullister hadde vært på skolen i flere timer før showstart, og hadde derfor gjerne både flere klesskift og skolesaker med seg ned i Campus.

Bulle erfarer at flere jenter stod uten klær da de skulle hjem, og ikke hadde annet å ha på seg enn det de danset med i andre akt av showet. 

Garderoben oppe var heller ikke bemannet.

K7 Bulletin har vært i kontakt med leder for 5KS, Elise Naalsund, for en kommentar til saken. Hun sier at «styret ikke tok en vurdering rundt bemannet garderobe, men synes det er bra utfordringen blir belyst».

Hun ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Det har vært god aktivitet i Facebook-gruppen «NHH - Kjøp og salg» den siste uka. Foto: Skjermdump

Selvfølgelig beklagelig

Eira Tvedten og Kristian Hope, henholdsvis prosjekt- og internansvarlig i Kjernestyret, skriver i en e-post til K7 Bulletin at NHHS i svært få tilfeller har bemannet garderobe på arrangementer. 

Det er selvfølgelig beklagelig at det ofte forsvinner jakker og andre eiendeler fra garderobene.

Kjernestyret oppfordrer studentene til å ta ansvar for egne eiendeler. Foto: Foto NHHS

Arrangører står alltid fritt til å sette opp garderobe når de ønsker det, skriver dem.

De oppfordrer studentene til å ta ansvar for egne eiendeler.

Det er en kjent sak at NHHS ikke har bemannet garderobe. Man bør derfor som festdeltaker tenke nøye gjennom hva man henger fra seg og ikke i garderobene.

Voksende kultur for å ta med feil jakker

Samuthiran Nirmalanathan er leder for Vaktkorpset (VK) som passer på sikkerheten under arrangementer. Han forteller at VK ikke har noe ansvar for garderobeløsning under arrangementer. Deres ansvar begrenser seg utelukkende til at garderobeløsningen ikke blokkerer nødutganger.

Dagens løsning er på eget ansvar er tydelig kommunisert ved skilting på stativene, skriver han i en e-post til K7 Bulletin.

Slik er garderoben merket. Foto: Samuthiran Nirmalanathan

Bemannet garderobe er noe som kun gjennomføres av UKEN og muligens Symp meg bekjent, da de har egne stillinger for dette. 

VK-lederen sier at de ikke opplever jakkeforsvinningene som et veldig stort problem, men:

Vi ser til tider at gjester oppsøker oss for å finne eventuelle mistede gjenstander. Dette gjelder forøvrig også tapte lommebøker, nøkler og telefoner.

Opplever dere at studentene er uansvarlige?

Vi opplever heller at det virker som en voksende kultur for å ta med seg noen andres jakke dersom en ikke finner egen. Vi opplever videre at det flere får gjenstandene sine tilbake i ettertid, når man innser at det ikke er sitt eget.

Han har noen forslag til løsninger som er forelagt Kjernestyrets prosjekt- og internansvarlig: Eira Tvedten og Kristian Hope. Deriblant å bruke UtKom mer, frivillige som har garderobe mot betaling, eller at Aid har garderobe til inntekt for Malawi. Nirmalanathan presiserer at han ikke er kjent med hvorvidt dette er gjennomførbart.

Kapasitetstutfordringer

Tvedten og Hope synes at disse forslagene er gode, men at de ikke er så enkle å gjennomføre i praksis, på grunn av kapasitetsutfrodringer.

De frivillige i NHHS har allerede mye å ta seg til. Utviklingen av en garderobeløsning har derfor ikke blitt prioritert, skriver de.

Duoen skriver også at det ikke finnes et egnet sted for en permanent garderobe.

Dette skyldes at ulike arrangementer har behov for at den kan flyttes rundt. Samtidig som vi ikke kan sette opp faste løsninger på NHH sine fellesområder. Det gjør det derfor vanskelig å tilrettelegge for bemannet garderobe.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram