Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Koppen alle har ventet på!


30. oktober 2018
Sist oppdatert: 30. oktober 2018

På sin 15-årsdag kommer CK-koppen ut i nytt format: den vil gi deg bakoversveis.

Mange har ventet i spenning i lengre tid, noen lengre enn andre. Tirsdag skjedde det: Circle K lanserte sin nye kopp. Bulle har grepet muligheten og fått seg en!

Koppen kommer i to modeller, akkurat som ventet. Man kan velge mellom en standardkopp som rommer 240 ml, eller premiumversjonen som gir deg 350 ml. Prisene på koppene er henholdsvis 299 og 499 kroner.

Låsbart lokk

Begge koppene er som tidligere oppvaskbare. En av de største og hyggeligste forskjellene fra tidligere modeller er at 2019-koppen har fått seg en ny åpningsmekanisme. Nå har lokket blitt låsbart. Ja, du leste riktig: låsbart. Ikke lenger trenger du å bekymre deg for at koppen skal klikke seg åpen mens du har den i sekken med notatbøker og PC-en din. Nå kan du trygt låse lokket ved å skyve låsebryteren. Dette er noe CK-koppentusiaster har ventet seg i årevis og endelig har CK levert.

Ny låsemekanisme

En annen hyggelig overraskelse er at det faktisk er mulig å åpne årets kopp i det stille. Nå kan du sitte i AudMax uten at du trenger å forstyrre hele forelesningssalen med et 70 desibels «klikk» hver gang du skal ta en slurk kaffe. Forøvrig kan den nye koppen også lage et klikk, men dersom man holder litt igjen på lokket, klarer man å kvele lyden. Både låsen og lokket kan åpnes helt stille – dette gir lokket full pott.

Lasergravert logo

Det er ikke bare de nye funksjonene som løfter neste års kopp. Også designet fortjener berømmelse. Som sagt kommer koppene i to versjoner: standard og premium. Standardkoppen kommer i to farger som Circle K kaller «heftig rød» og «sort matt». For tiden er det bare «sort matt» som selges på Circle K Helleveien, men etter sikre kilder K7 Bulletin har vært i kontakt med vil «heftig rød» komme på lager etter hvert.

Circle K har byttet produsent fra Stelton til Aladdin, en mer enn 100 år gammel merkevare. Dette har gjort at de nye koppene er fullstendig forskjellige fra de gamle.

Lasergravert logo

Særlig er det premiumkoppen som er verdt å merke seg. Denne finnes kun i én farge: «pulverlakkert sort». For 200 kroner mer får man termofunksjon som gjør at koppen holder på varmen lengre. Ikke minst får man en lasergravert logo, bare rått. Kombinasjonen av lasergravert logo og termofunksjon gjorde at jeg raskt havnet på premiumkoppen for 2019. Jeg har ikke angret ikke et sekund, og jeg kommer til å anbefale premium til alle jeg kjenner.

Vanskelig å håndtere med én hånd

Selv om Aladdin bringer hyggelige overraskelser, er det allerede to ting som irriterer meg med koppen. Den ene ulempen med 2019-koppen mot årets kopp, er at den vanskelig lar seg åpne med én hånd. Med Stelton-koppen kunne man regne opsjonspriser med den ene hånden og samtidig åpne lokket med den andre. Det er mulig å håndtere den nye koppen med én hånd, men det krever såpass stor konsentrasjon at man raskt kan gjøre regnefeil. Brukervennligheten har derfor gått noe ned her.

Den andre ulempen er at kammeret mellom kaffesperren og drikkekanten er noe stort. Dette kan føre til at noe kaffe blir liggende i rommet. Ved testing rant noen dråper ut da koppen ble snudd på hodet like etter lukking. Dette er noe å tenke på når man skal putte koppen i sekken eller vesken etter en lang dag på sal.

Standard- og premiumkoppen

Sminkespeil on the go

En hendig ting å trekke frem med premiumkoppen er at den har et lite speil på undersiden av koppen. Hvor stor nytte denne funksjonen har, utenom et designelement, er vanskelig å påpeke. Speilet er ikke stort, men har man ikke sminkespeilet tilgjengelig, kan premiumkoppen være hendig. Standardkoppen har ikke denne funksjonen, men det bør ikke være utslagsgivende heller.

Verdt å kjøpe en ny kopp før nyttår?

Om du ikke allerede har en kaffekopp hos enten Sammen eller Circle K bør avgjørelsen om en ny kopp allerede være biff.

Har du kopp og tenker at tiden er inne for å investere i en ny CK-kopp etter å ha lest dette, er det kanskje en stemme i deg som hvisker at det ikke er vits når 2018-koppen uansett varer til nyttår. Fortvil ikke. Du kan med god samvittighet anskaffe den nye koppen allerede. For det første får du nye funksjoner som et låsbart og et potensielt stilleåpende lokk. For det andre er det en skjønnhet som vil lyse opp eksamensperioden din. Dette er absolutt en gave som er lov å unne seg, eller gi til en kjær, i starten av en ny eksamensperiode.

For de som har tålmodigheten til å vente anbefales det å sette 2019-koppen på ønskelisten for jul.

Karakter CK-koppen 2019: 7/7 (premium), 5/7 (standard)

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram