En tung høst på NHH ble denne uken enda tyngre. Spesielt tung er den for førstekull.

Utfordringene har stått i kø for både studenter og ledelse i høst: Vi har blitt utsatt for et hackerangrep, vi har vært Norges korona-episenter, med alle de problemene som det har medfulgt, og nå har vi fått et dødsfall blant våre aller nyeste medstudenter. Det hjelper ikke stort at skolen fortsatt er en eneste stor byggeplass.

Merinobakken har aldri føltes så lang og tung som den gjør nå.

Alle de som var inne på NHH sin Jodel-kanal på torsdag kunne se den endeløse rekken med hjerter som ble postet av studenter ikke bare NHH-studenter, men også andre medstudenter i Bergen. Det er godt å se at vi viser omsorg for hverandre i denne tiden og står sammen, for det har sjelden vært vanskeligere å være en NHH-student enn det er nå.

Jeg unner ingen førstekullister en slik start på studiene.

Jeg oppfordrer alle studenter til å holde kontakten med hverandre – og det gjelder spesielt med de nye og de som ikke har et etablert nettverk i Bergen. Vi har et felles ansvar for å ta vare på hverandre i denne tunge tiden.

Jeg vil også oppfordre NHH og NHHS til å være synlige fremover og vise at de er der, spesielt for førstekullistene. Mange av disse har kanskje sitt første år i Bergen, på et nytt studie, og bor alene for første gang. Det som har skjedd viser hvor viktig det er å ha et sunt psykososialt miljø på skolen. Den foreløpige nedstengningen av både skole og studentforening har nok vært nødvendig, men det er klart den har sin pris.

Nå som vi gradvis åpner opp igjen, håper jeg vi fremover kan sørge for at alle førstekullister får en trygg og god studiestart.

Det fortjener de.

 

Les også: