Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Leserinnlegg: NHH, det kommer en tid etterpå

Det siste året har det skjedd veldig mye på NHH. Pandemien har vist at både skolen og vi studenter har en enorm omstillingsevne, og ting som vi alle trodde var umulig har blitt mulig.

Sverre Skjauff, 4. kull. Foto: Kristian Sweeney, Foto NHHS
12. april 2021
Sist oppdatert: 23. mars 2022

Leserinnlegg fra Sverre Skjauff, kandidat til NHH-styret


De neste månedene vil vi forhåpentligvis se en fortgang i vaksineringen, og oppleve det som vil være starten på en gjenåpning. Det er nå på tide å begynne å snakke om tiden etterpå.

For det vil snart komme en tid hvor vi igjen får et levende campus med freebies i Speilsalen, kongen av Lehmkuhl vil telle ned til innlevering av eksamen, og fysisk undervisning vil være standarden. Og da vil det ikke ta lang tid før vi er tilbake til en mer normal hverdag hvor vi igjen diskuterer de gode gamle sakene med noen pandemi-erfaring rikere.

Det er jo ganske sprøtt at det faktisk måtte en pandemi til før NHH faktisk åpnet auditoriene som lesesal, til tross for at over 60 % av studentene på NHH synes det er vanskelig å finne plass på sal i en vanlig eksamensperiode. Dette er et tiltak som har blitt foreslått årlig av tidligere Kjernestyrer, uten gehør fra skolen. Videre er det ganske fjernt å tenke på at en av de største sakene i tiden før pandemien var at NHH prøvde å fjerne filming av forelesninger uten å ta en offentlig diskusjon og uten å lytte til oss studenter.

Det kan virke som NHH innimellom glemmer at vi er 3400 studenter som også har NHH som vår daglige arbeidsplass. Selv om vi studenter ikke alltid har svaret på alt, eller at kommunikasjonen fra studentene til skolen alltid er perfekt, så fortjener vi det minste åpne og rettferdige prosesser. Avgjørelser som å gjøre studentkantinen (GK) til undervisningsrom, eller å pause viktige studietilbud som Innovation School, kan ikke tas av rektoratet eller administrasjonen på et bakrom. For oss handler dette om vår hverdag, og planleggingen av vårt studieløp.

For når Nakstad fjerner meteren, og førstekull endelig skal få nyte sitt første Aulashow, da trenger NHH å ha lagt en plan for hvordan alle erfaringene vi har fått det siste året kan brukes i en normal studiehverdag. Kanskje har det vist seg at klassisk Aud Max-undervisning egentlig passer best på Zoom, mens gruppetimer på Teams passer best fysisk.

Vi må starte å snakke om morgendagens NHH. Både den tiden som kommer etter pandemien, og den som kommer lenge etter vi er ferdige på skolen. I denne debatten må vi studenter spille en aktiv rolle, der vi sier tydelig ifra om hvordan akkurat vi ønsker at morgendagens NHH skal se ut.

Les også:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram