Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Leserinnlegg: Slutt å endre spillereglene etter at spillet har begynt

Foto: Privat
Foto: Privat
2. september 2019
Sist oppdatert: 2. september 2019

La meg først begynne med litt ros til rektoratet og programansvarlig. Alle som tar initiativ for å øke kvaliteten på utdanningen ved NHH fortjener å bli heiet på, punktum. Det kan finnes gode argumenter for å ikke filme forelesninger. Det virkelig problematiske med denne saken er timingen.

Jeg ble først kjent med at filming av forelesninger skulle opphøre via Dagens Næringsliv i forrige uke. Det at ledelsen ved skolen endrer en av de viktigste spillereglene for studentene etter at semesteret er i gang skaper trøbbel for nesten alle studentene. La meg gi noen enkle eksempler fra mitt eget og bekjentes semester denne høsten.

Les også: NHH bestilte rapport om bruk av videofilming - går mot anbefalingen

Jeg kjenner flere som har jobb som studentassistenter, noen i flere fag. Det kræsjer med forelesningene.

Jeg og mange andre er avhengig av deltidsjobb for å få endene til å møtes. Det kræsjer av og til med forelesningene.

Jeg kjenner flere som har fagkombinasjoner som hvor forelesningene kolliderer. SAM4, SAM12, og SAM18 er et eksempel på det. De kræsjer hver eneste uke. Jeg kjenner flere som får problemer med det.

Les også: Leserinnlegg: - Stoler ledelsen så lite på studentenes intensjoner med studiene?

Både meg selv og flere jeg kjenner har internships eller sommerjobber i andre deler av landet nå på sensommeren, det er en viktig del av den faglige modningen for studentene. Det kræsjer med forelesningene.

NHHI er tildelt treningstider på Stemmemyren og i Lemkuhlhallen som kræsjer med absolutt alle forelesninger. Jeg er lagleder for NHHI Breddefotball, vår tildelte treningstid kræsjer med SOL3.

Jeg har en venn som jobber på IT-support på skolen. Hans vakter kræsjer med en rekke forelesninger.

Les også: Leserinnlegg: - Det kan fort føles ut som at alle andre blir med på alt de søker

De siste dagene har UKEN stått på stand for å få ansatt fUKENsjonærer. De som står der går glipp av forelesningene. Det samme gjorde Symposiet og Bergen Challenge i fjor. De som har de tyngste jobbene i UKEN og de som lager UKErevyen er opptatt på dagtid i månedsvis.

Kunne ikke bare jeg og andre studenter tatt oss litt sammen og møtt opp i forelesningene? Det er tross alt det staten betaler i dyre dommer for at vi skal gjøre. Selvsagt kan vi det!Problemet er at valgene vi har tatt er en funksjon av hvordan vi forventer at ting er. Filming av forelesninger har vært standard på NHH i en årrekke. Om det skal være slik i fremtiden eller ikke får andre vurdere, jeg er ingen pedagogisk ekspert.

Men det som er åpenbart er at en slik radikal endring må varsles i god tid. Nå endres spillereglene etter vi har begynt å spille. Man trenger ingen doktorgrad for å forstå at det ikke er spesielt heldig. Her er det én ting å gjøre; utsett implementeringen til neste semester.

Har du også lyst til å skrive leserinnlegg? Send mail til red@k7bulletin.no

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram