Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Leserinnlegg: Velkommen til NHHS!

KS-leder Marthe-Caroline Dahle. Foto: Kristian Sweeney, Foto NHHS
KS-leder Marthe-Caroline Dahle. Foto: Kristian Sweeney, Foto NHHS
27. august 2020
Sist oppdatert: 27. august 2020

Leserinnlegget “Korona-ensomheten vokser, NHHS” representerer ikke bare en viktig bevisstgjøring av ansvaret vi har som studentforening, men også det ansvaret vi har som medmennesker, sier Marthe-Caroline Dahle, leder av kjernestyret i NHHS. 

I en tid hvor sosiale samlinger og nye bekjentskap preges av begrensninger knyttet til smittevern, har vi i NHHS en nøkkelrolle som fasilitator for opptak og rekruttering. Vår hovedoppgave er som alltid å ta vare på studentene våre, og vi skal være en sterk bidragsyter til å minske (og absolutt ikke øke) korona-ensomheten. Vi tar den oppgaven på største alvor, og det er nettopp derfor vi valgte å tilrettelegge for gjennomføringen av trygg Førstekulls- og Rekrutteringsuke.

I denne Rekrutteringsuken har hele 105 grupper hatt opptak noe som betyr at mange hundre plasser skal fylles. I lys av dagens smittesituasjon har det vært utfordrende å legge til rette for gjennomføring av opptak, men vi mener at konsekvensene ved å avlyse er for store. Opptak er ikke bare viktig for NHHS sin fremtid, men for skape engasjement, glede og å gi studenter tilhørighet og støtte i en tid da mange sosiale plattformer er fjernet eller begrenset. Vi må bygge organisasjon, og vi må bygge hverandre.  

Det sosiale samholdet man får gjennom medlemskap i NHHS er ofte unikt og med på å gjøre studietiden til en fantastisk tid. Tidligere har NHHS samlet og rekruttert store mengder studenter gjennom de større arrangementene på skolen, og da typisk ansettelse til prosjektorganisasjonene. I år blir det litt annerledes da grupper som blant annet Studentlekene Bergen Challenge og NHH Aid har måttet tråkke på bremsen og innse at de ikke kan gjennomføre og da følgende rekruttere som normalt. Dette kan i verste fall føre til at mange står ufrivillig utenfor, og den vonde følelsen kan forsterkes av den generelle isoleringen i samfunnet. I tiden fremover har NHHS altså et enda større ansvar enn tidligere. Vi må være på ball og forsøke å gjøre alt vi kan for at flest mulig skal ha det bra som NHH-student. Med andre ord, vi må ta vare på hverandre. Dette gjelder både oss i Kjernestyret og alle dere medlemmer i foreningen. Det er i vanskelige tider vi viser hvem vi virkelig er, og vi ønsker å vise at i NHHS så tar vi vare på hverandre og står sammen.  

NHHS kan og skal bli bedre. Vi husker alle hvordan det var å være ny og hvor kaotisk Rekrutteringsuken kan oppleves. Før sommeren innførte vi i Kjernestyret tiltak som vi mener kan føre til at prosessen oppleves både mer oversiktlig og trygg for de nye studentene. Vi startet med å endre retningslinjene for opptak hvor vi for samtlige grupper forbød alkohol på opptak og rene sosiale opptak. I tillegg har vi jobbet med å spre opptak utover, slik at man kan gå på de opptakene man ønsker - istedenfor å bare måtte velge et par. Vår viktigste oppgave i forbindelse med opptak er å legge til rette for at de nye studentene skal føle seg ivaretatte og trygge. Et viktig tiltak for at flere skal kunne søke og delta i NHHS er Opptaksportalen. Opptaksportalen viser bredden i søkemulighetene, og vi har allerede observert rekordhøye søketall til grupper som tidligere har slitt mer med rekruttering. At flere søker mer og bredere, tror vi at fører til at flere finner sin plass i NHHS.  

Et av NHHS sine store satsingsområder og viktigste tiltak i kampen mot ensomheten er åpne grupper. Vi får et stadig bredere og bedre tilbud av åpne grupper. Eksempler på åpne grupper er blant annet Greenteam, NHHI Active, NHHI Triathlon, Stafettkomiteen, NHHS Ekspedisjon, NHHI Langrenn, kollokvie-prosjektet til Studentutvalget, Lurken skilag, Finansgruppen, STG, FinTech og Klatre- og tindeklubben. I praksis betyr dette at du kan delta på noe i regi av NHHS nesten hver eneste dag. Syns du fortsatt tilbudet er noe snevert, så kan du lett opprette nye grupper. NHHS er i kontinuerlig vekst, og det er en enkel prosess å opprette nye grupper. Alt du trenger å gjøre er å sende en søknad til Informasjonsansvarlig i Kjernestyret, Thomas Gulli, så hjelper vi dere videre på veien. Dette er en enkel prosess og hittil i 2020 har hele fire nye grupper blitt opprettet, mens flere nye er på vei. Kjernestyret er svært stolt av veksten, og ønsker å oppfordre enda flere til å starte nye grupper. NHHS-familien er langt ifra full, og vi ønsker alle som ønsker å delta hjertelig velkommen. 

Vårt langsiktige mål er at alle som ønsker det skal kunne være med i foreningen vår. Opplever du at du står alene, trenger du hjelp til å navigere i jungelen, finne en gruppe, eller opprette en ny gruppe, så er det bare å kontakte oss i Kjernestyret. Vi er her for å hjelpe dere.

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram