Nyhet! Vi har lansert ny nettside. Del gjerne feedback enten på epost eller på Jodel.

Annonsere?

Møt NHHIs nyeste: Padelbølgen har inntatt NHH


Logoene til to av de nye tilskuddene ved NHHI. Foto: Privat
19. november 2021
Sist oppdatert: 24. mars 2022

20.oktober ble endelig studentforeningen samlet til fysisk foreningsmøte (FM#3) i aulaen. Med pizza, snacks og noe godt i glasset bydde Profileringsutvalget (PU) til diskusjon om pengeplassering i NHHS, prestasjon av rammebudsjett for 2022 og valg av sentrale roller i Finansstyret og Kontrollutvalget. Helaftenen ble deretter avrundet med presentasjon av nye grupper og lag i henholdsvis NHHS og NHHI. 

NHHI Squadel


Hvor mange medlemmer er dere?

22 medlemmer, kun gutter. 

Hvor ofte har dere opptak?

Tenker i utgangspunktet opptak hver høst.

Sosiale medier:

Ingen for øyeblikket.


Vi er en gjeng med karer fra 2. og 3. kull som kombinerer de to racketsportene squash og padel. Derav det uhyre kreative navnet NHHI Squadel, forteller leder Martin B. Osnes. 

Han tilføyer at laget har fast padel-trening en gang i uken, og at de kombinerer dette med interne squash-kamper noe mer vilkårlig. 

Hvorfor ønsket dere å starte et lag?

Vi ønsket å starte et lag med bakgrunn i at vi alle hadde prøvd padel i løpet av sommeren, og mildt sagt ble frelst av den raskt voksende sporten. Samtidig har samtlige spilt mye squash i løpet av tiden på NHH, og vi ønsker derfor å kombinere de to, forklarer Osnes. 

Osnes kan ellers informere om lagets nokså høye ambisjoner om å bli det beste padel-laget ved NHH. Hovedmålet er imidlertid å raskt avansere som padel-spillere, og samtidig vedlikeholde squash-ferdighetene - dette gjennom en god treningsstruktur. I tillegg planlegger de å rekruttere nye spillere neste høst.

Hvem passer laget for? 

– Laget passer for de med relativt gode ferdigheter i racketsporter generelt, da vi ønsker å opprettholde et visst nivå på de ukentlige treningene. Vi har ikke et fastsatt krav om oppmøte, men regner med at de vi rekrutterer faktisk ønsker å stille på trening. For øvrig er vi en sosial gjeng som også møtes utenom treninger.

Avslutningsvis ønsker Squadel-lederen å komme med en oppfordring til NHH-studentene:

– Prøv padel hvis du ikke har prøvd det. Du kommer ikke til å angre!

NHHI Squadel har ikke laget logo enda. 

 

NHHI Serve


NHHI Serve sin logo, Foto: Privat

Hvor mange medlemmer er dere?

Vi er en herlig jentegjeng på 24 stk.

Hvor ofte har dere opptak? 

Vi ønsker å ha opptak hvert semester det første året.

Sosiale medier?

Instagram: nhhiserve

Facebook: NHHI Serve


Neste lag som står for tur er jentelaget NHHI Serve. Ikke la navnet villede deg, laget driver verken med tennis eller volleyball, men Padel. Til informasjon er journalistene av denne saken medlemmer i NHHI Serve.

NHHI Serve er skolens nyetablerte padellag for jenter og består av 24 treningsglade og livlige medlemmer. Vi består hovedsakelig av første- og andre kull, forteller leder Lina M. Holmedal.

De siste årene har både NHH sin jenteandel og totalt antall studenter økt betraktelig, uten en tilsvarende vekst i NHHI. Dette har resultert i at svært mange stiller på opptak til de ulike idrettslagene, til tross for begrenset antall plasser. 

Vi opplevde at det var behov for flere jentelag på skolen, og derfor ønsket vi å tilby en givende fritidsaktivitet for jenter ved NHH. Flere jenter på laget har spilt padel før og vi fant fort ut at sporten er lett å beherske, og derfor tenkte vi at dette kunne være en sosial lagsport som bidrar til inkludering. 

Holmedal forteller at planen fremover er å komme godt i gang med treninger, og senere delta på ulike arrangementer og spille kamper mot andre studentlag. Hun håper også at laget kan arrangere sosiale sammenkomster og fysiske aktiviteter i en ellers grå eksamensperiode.

Sammen er vi opptatt av å ha det gøy, både på og utenfor banen. Derfor krever vi ingen forkunnskaper, men ønsker heller en solid innsatsvilje og godt humør. Vi er også glad i en god fest og finner derfor på mye sprell: forbrødring, vorspiel, turer, middager og byr gjerne andre lag til kamp!

Er det noe du ønsker å dele med studentmassen?

Vi oppfordrer til å komme på opptak!

 

NHHI Padel


NHHI Padel sin logo, Foto: Privat

Hvor mange medlemmer er dere?

Vi er et herrelag med 23 medlemmer.

Hvor ofte har dere opptak? 

Vi har opptak hver høst.

Sosiale medier?

Instagram: nhhipadel

Facebook: NHHI Padel


Sist ut er NHHI Padel. De består av en solid guttegjeng som møtes for å spille en gang i uken. Utenom treninger er de ofte å se på ulike sosiale sammenkomster. Lagleder, Adrian Bordbar, kan fortelle at laget passer de som deler gleden av å drive med idrett, og som ønsker å bidra til et godt samhold. Av verdiene de har i laget er godt oppmøte sentralt, og han forteller at de derfor ønsker medlemmer som er aktive og stiller opp. 

Vi ønsket å starte et padeltennis-lag siden vi så behovet. Det er en raskt voksende sport som mange har begynt å plukke opp og få interesse for, og det falt derfor naturlig at NHHI trengte et slikt lag. 

Planen fremover er å fortsette å trene, og bygge opp ferdighetene til medlemmene. Fremtidige ambisjoner og mål kan være å delta i studentturneringer, tilføyer Bordbar. 

Bordbar ønsker å takke for god mottakelse i studentforeningen:

–  Vi har allerede blitt tatt veldig godt imot, med svært gode tilbakemeldinger etter oppstarten av laget. Videre håper vi så mange som mulig kommer på vårt neste opptak. 

 

Har du fått med deg andre tilskudd?

 

– Et tilbud for alle

Det var ingen tvil etter FM#3 at en padelbølge hadde inntatt skolen, da tre av tre nye idrettslag baserte seg på sporten. Ved spørsmål om å dele tanker rundt dette temaet kunne laglederen for NHHI Squadel svare:

– Vi synes det er rått at interessen er stor, og ser på dette som utelukkende positivt. Interessen for padel ser ikke ut til å stoppe å øke, og vi kommer mest sannsynlig til å se samme utvikling i Norge som i Sverige. Der har padel-banene i perioder vært booket døgnet rundt på grunn av den enorme populariteten.

Han legger til:

–  Samtidig veldig gøy å se at det også har blitt etablert et jentelag.

Holmedal i NHHI Serve delte Osnes’ syn på saken: 

–  Jeg synes det er inspirerende at det er så mange på skolen som vil drive med Padel. Det skaper et stort padelmiljø på skolen, noe som fører til at vi kan ha arrangementer og spille kamper sammen. Jeg tror det er en stor interesse for padel, da det er en sport som har tatt Bergen med storm. Sporten er lett å beherske, og derfor er det en idrett alle kan delta på. Samtidig er sporten sosial og skaper mestringsfølelse.

–  Det er nå et herrelag, damelag og et kombinasjonslag som spiller både Padel og Squash. Vi føler at det legger opp muligheter for enhver som ønsker å komme seg inn i sporten, og at det gir et tilbud for alle, forteller Bordbar i NHHI Padel.

Leder i NHHI, Amalie Husby, er enig med laglederne i at padelinteressen utelukkende er et positivt tilskudd til studentforeningen:

– Jeg har ikke stort å tilføye annet enn at jeg synes det er utrolig fint og morsomt, særlig i lys av den triste tiden studentidretten har stått overfor i lang tid. NHHI skal ha et tilbud til alle, og vi ser en enorm vekst i idrettsforeningen generelt. Det er da spesielt gøy at vi får inn en idrett vi ikke har hatt noe tilbud i tidligere, og i en så stor skala! Det er utrolig fint å se engasjementet til lagene, og vi oppfordrer også alle andre NHHI-medlemmer til å prøve seg på padelbanen.

 

Les gjerne:

Relaterte innlegg

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram